Προκλητική Δίωξη Στελέχους του ΠΑΜΕ για την Δράση του Ενάντια στους Πλειστηριασμούς

image_pdfimage_print

Ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, γγ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ  έλαβε «Κλήση υπόπτου για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης» (!), η οποία μάλιστα γίνεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής/Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας/Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Η δίωξη γίνεται γιατί μαζί με άλλους συνδικαλιστές και εργαζόμενους  στις 2 Οκτώβρη 2019, υπερασπίστηκαν το δικαίωμα μιας οικογένειας να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της, ενάντια στην προσπάθεια της τράπεζας να βγάλει το σπίτι της σε πλειστηριασμό. Στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και των συνδικάτων απάντησαν τα ΜΑΤ, που επιτέθηκαν στους κάνοντας χρήση χημικών. Τελικά, ο πλειστηριασμός ανεστάλη αλλά ένα χρόνο μετά, μέσα στο γενικότερο κλίμα έντασης του αυταρχισμού, ενεργοποιείται η δίωξη σε βάρος του συνδικαλιστή.

Μάλιστα η παραγγελία της Εισαγγελίας στοχοποιεί τον συνδικαλιστή για πέντε αδικήματα: Απλή σωματική βλάβη και συναυτουργία, διατάραξη κοινής ειρήνης, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ακόμα και κλοπή!

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν!

Απαιτούμε να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε διαδικασία εναντίον του Συνδικαλιστή!

Comments are closed.