ΠΟΣΕΥΓ – Σύλλογος Εργαζ. υπ.Γεωργίας – Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην απολυμένη έγκυο συνάδελφο Α.Μιχαλακάκου και στον διωκόμενο συνάλδελφο Λ.Μαστοράκη

Δημοσιεύτηκε στις

Τον Νοέμβριο του 2017 ο εργοδότης της εταιρείας Vresnet, Ηρακλής Μπάμζας, απέλυσε εργαζόμενη στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της, ενώ γυρνούσε από αναρρωτική άδεια, καθώς και τρεις συναδέλφους της που την υπερασπίστηκαν.

Στη συνέχεια σε ένα όργιο αυταρχισμού προχώρησε σε μηνύσεις στην απολυμένη έγκυο συνάδελφο, σε μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και σε άλλα τρία μέλη του σωματείου. Το πρωτοδικείο Αθηνών πανηγυρικά δικαίωσε την εργαζόμενη, έκρινε παράνομη την απόλυση και καταδίκασε τον εργοδότη να καταβάλει αποζημίωση.

Όλον αυτόν τον καιρό, ο δικομανής κ.Μπάμζας συνέχισε τις μηνύσεις όχι μόνο σε οποιονδήποτε τολμούσε να εκφράσει αλληλεγγύη και υποστήριξη στην απολυμένη έγκυο, αλλά σε όποιον τολμούσε απλώς να αναπαράγει την είδηση! Κατέθεσε μηνύσεις εναντίων πλήθος μελών του ΣΕΤΗΠ, μελών του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ, μία σειρά άλλων σωματείων, κοινωνικοπολιτικών συλλογικοτήτων και ειδησεογραφικών μέσων, μήνυσε ακόμα και το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Όλοι οι παραπάνω δικαιώθηκαν, είτε οι μηνύσεις μπήκαν στο αρχείο.

Έχουν περάσει 4 και πλέον χρόνια και ο εργοδότης της Vresnet, ο οποίος καταδικάστηκε και από το εφετείο, δεν έχει καταβάλει απολύτως τίποτα από τα οφειλόμενα στην Αριστέα. Αντιθέτως, συνεχίζει την εκδικητική του μανία σέρνοντας κόσμο στα δικαστήρια.

Σε αυτή τη συγκυρία που ο νόμος Χατζηδάκη έρχεται να καταργήσει κεκτημένα δεκαετιών, να καταστείλει τους αγώνες και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους πρέπει να δώσουμε δυναμική απάντηση.

Την επόμενη Παρασκευή 29 Ιουλίου για άλλη μια φορά δικάζεται η Αριστέα και ο Λάμπρος. Σε αυτές τις πρακτικές εκφοβισμού είμαστε απέναντι. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα και να συμπαραστεκόμαστε σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που αποφασίζει να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται. Θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια μέχρι να παρθούν πίσω οι διώξεις και να δικαιωθεί ο αγώνας της απολυμένης εγκύου.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει τώρα η διώξη του συναδέλφου και να αποσυρθεί η μήνυση
  • Να καταβληθεί άμεσα η νόμιμη αποζημίωση στην απολυμένη έγκυο και να αποσυρθούν οι μηνύσεις εις βάρος της.

Παρασκευή 29 Ιουλίου, ώρα 9:00 στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε διωκόμενο/η από την εργοδοσία

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...