ΠΟΜΕΕΑ – 7 Οκτώβρη να είμαστε όλοι στο Εφετείο

Δημοσιεύτηκε στις

Στις 7 Οκτώβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο όπου χιλιάδες λαού διαδήλωναν, φωνάζοντας με μια φωνή να κλειστούν στη φυλακή οι δολοφόνοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση όπου οι δρόμοι πλημμύρισαν από φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους με τα σωματεία τους, τους μετανάστες αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που δέχτηκαν τις δολοφονικές επιθέσεις,   τους δικηγόρους που επί χρόνια ολόκληρα που κράτησε η δίκη ήταν εκεί καθημερινά για να αναδείξουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και αυτό πηγάζει από τη ναζιστική της ιδεολογία. 

Την ερχόμενη Παρασκευή 7 Οκτώβρη 2022 να είμαστε παλι όλοι εκεί στο Εφετείο καθως καταθέτει η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτεροβαθμό.

Γιατί κανένας μας δεν έχει ξεχάσει την προκλητική πρόταση της εισαγγελέως για την αθώωσή τους.

Γιατί η προσπάθεια που γίνεται να πέσουν στα μαλακά δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά.

Γιατί όλοι είδαμε τι έγινε την Παρασκευή 30/9, ημέρα που συνεδρίαζε το Εφετείο με τον καταδικασμένο Κασιδιάρη να μοιράζει διαφημιστικά τρικάκια, τον πατέρα Πλεύρη να χαιρετά φασιστικά, και όλα αυτά με την ανοχή τόσο της έδρας όσο και της αστυνομίας, την ίδια στιγμή που το υπόλοιπο ακροατήριο και η Μάγδα Φύσσα δεν μπορούσαν να κάνουν βήμα, καθώς ήταν περικυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Γιατί επιβεβαιώνεται πλήρως ότι όσο το εκμεταλλευτικό σύστημα που τους γεννά είναι εδώ, δεν θα ξεμπερδέψουμε οριστικά με τους φασίστες. Θα αποτελούν πάντα μια χρυσή εφεδρεία ενάντια σε κάθε λαϊκό αγωνιστή, σε κάθε εργατικό αγώνα.

Γι’αυτό δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε πιο μαχητικά να παλεύουμε εναντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Η καταδίκη των φασιστών της Χρυσής Αυγής είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος της χώρας μας.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον,

δεν θα πεθάνει μόνος,

τσάκισέ τον

Μπ. Μπρεχτ

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά...