ΠΟΛ – Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη σε αγωνιστές του ταξικού κινήματος

Δημοσιεύτηκε στις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΛ καταγγέλλει την προκλητική κλήτευση σε δίκη, του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Βάλσαμου Συρίγου. Το “έγκλημά” του είναι πως μαζί με εκατοντάδες άλλους εργάτες, εμπόδισε τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εργατικής οικογένειας.

Tο επόμενο διάστημα σχεδιάζονται πάνω από 40.000 πλειστηριασμοί. Η κυβέρνηση με την κλήση του συναδέλφου μας επιχειρεί να τρομοκρατήσει συνδικάτα και συνδικαλιστές για να μην αντιδράσουν.

Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στην προκλητική ποινικοποίηση αγώνων και εργαζομένων που αγωνίζονται, αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, πως η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την καταστολή και τις διώξεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ αναλαμβάνουν το ρόλο του “μπράβου” της εργοδοσίας, χτυπώντας όποιον αγωνίζεται ενάντια στην απληρωσιά και τις απολύσεις ενώ οι απεργίες, η μία μετά την άλλη, βγαίνουν παράνομες για να συνεχίζεται χωρίς εμπόδια η αντεργατική πολιτική.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ εφαρμόζει τον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας κατηγορείται ως εγκληματίαςοι τραπεζίτες – που αρπάζουν με «νόμιμα» μέσα τα σπίτια και τις οικονομίες των εργαζομένων- παρουσιάζονται ως αθώα θύματα και όλα αυτά με την αρωγή των δυνάμεων καταστολής κατ’ εντολή των κυβερνήσεων που υπηρετούν τραπεζίτες.

Το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται.

Όσο και αν θέλουν Κυβερνήσεις και οι δυνάμεις του κεφαλαίου να ξεμπερδέψουν με το ταξικό κίνημα με τους «ενοχλητικούς» αγώνες, δεν θα το καταφέρουν! Οι πρωτοπόροι αγωνιστές του εργατικού κινήματος δεν θα σταματήσουν να οργανώνουν τις διεκδικήσεις για τις λαϊκές ανάγκες. Τους λέμε πως είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως θα στεκόμαστε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε τους τραπεζίτες και τους άλλους μπαταχτσήδες να παίρνουν τα σπίτια του λαού! Δεν θα συμβιβαστούμε με την βάρβαρη πολιτικής τους!

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξη του Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και καλούμε την εργατική τάξη να δυναμώσει τον αγώνα της.

Η Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου θα αποτελέσει ένα ακόμη μεγάλο όπλο ώστε να υπερασπιστούμε την ζωή μας και να αντιμετωπίσουμε την καταστολή απέναντι στους αγώνες.

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη

Περισσότερα

Κλαδικό Συνδικάτο Εργατ/λων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημ. Τροφίμων Περιφ. Ενότητας Μαγνησίας- Σποράδων: Για ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η νέα εργοδοσία στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εφαρμόζει στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης μια πολιτική κοινωνικής...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας : Περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου

Για την δημόσια συζήτηση περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου στο «Ιπποκράτειο»...

Ψήφισμα Σωματείων Κλάδου Τροφίμων για τις απολύσεις στην εταιρεία AVRAMAR

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που επιχειρεί...