Στο Πλευρό των Εργατών της Γαλλίας στη Γενική Απεργία 19 Γενάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες της Γαλλίας που προχωρούν σε Εθνική, Γενική Απεργία στις 19 Γενάρη ενάντια στην βρώμικη προσπάθεια της Κυβέρνησης Μακρόν για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Συνάδελφοι της Γαλλίας, στον μεγάλο αγώνα, στην μεγάλη απεργία της 19ης Γενάρη δεν θα είστε μόνοι. Οι εργαζόμενοι όλων των χωρών, τα συνδικάτα που αγωνίζονται σε κάθε χώρα, θα βρίσκονται στο πλευρό σας στο δίκαιο αγώνα σας γιατί είναι και δικός μας αγώνας.

Σε όλες τις χώρες οι Κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως απόχρωσης, που υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, προσπαθούν με κάθε μέσο να καταργήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Δικαιώματα όπως των Συλλογικών Συμβάσεων, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Σύνταξης. Δικαιώματα που είναι κόστος για τους καπιταλιστές, αλλά είναι κατακτήσεις ζωής των εργαζομένων.

Ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι σήμερα είναι ασύλληπτα περισσότερος από κάθε άλλη στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η τεχνολογία, η επιστήμη έχουν κάνει τεράστια άλματα για να οδηγήσουν την ανθρωπότητα μπροστά και να λύσουν τεράστια προβλήματα. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μείωση του εργάσιμου χρόνου, με αύξηση των αποδοχών και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.

Όμως η πολιτική που υπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους, ο ανταγωνισμός των μονοπωλίων και οι κυβερνήσεις που τα υπηρετούν επιδιώκουν να θυσιάσουν τις ζωές και τα δικαιώματα των εργατών για τα κέρδη των καπιταλιστών. Αυτή η πολιτική οδηγεί τους λαούς στο τεράστιο κύμα ακρίβειας, στην ενεργειακή φτώχεια, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για τον έλεγχο των αγορών, των πηγών ενέργειας και τον σφαιρών επιρροής.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν να θυσιάζονται για αυτό το απάνθρωπο σύστημα της εκμετάλλευσης. Σήμερα είναι ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των  εργαζομένων, για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις με μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και χρόνου εργασίας.

Η πείρα από την πρόσφατη μεγάλη απάντηση, ανυπακοής και απειθαρχίας των εργατών της Γαλλίας στην επιστράτευση των απεργών στα διυλιστήρια από την Κυβέρνηση Μακρόν, με το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στην Γαλλία και διεθνώς απέδειξε  την τεράστια δύναμη του οργανωμένου αγώνα. Απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι χωρίς τους εργάτες δεν κινείται τίποτα. Εμείς έχουμε την δύναμη και μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Η νίκη των εργαζομένων μιας χώρας θα είναι νίκη για τους εργαζόμενους όλων των χωρών.

Από την Ελλάδα, το ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα που αγωνίζονται, εκφράζουμε την αλληλεγγύη και στήριξη μας στην μεγάλη απεργία των εργαζομένων της Γαλλίας στις 19 Γενάρη.

Νίκη στους εργαζόμενους της Γαλλίας!

Περισσότερα

Μεγάλη συγκλονιστική διαδήλωση στην Αθήνα για τη ΛΑΡΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Μεγάλη συγκλονιστική διαδήλωση στην Αθήνα πραγματοποίησαν χθες οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ έχοντας στο πλευρό τους...

Όλοι στη Βουλή Τώρα !! Το ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή στη Κινητοποίηση για τη ΛΑΡΚΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΡΑ!!Η κινητοποίηση συνεχίζεται, καλούμε όλους τους εργαζόμενους που σχολανε από τη βάρδια...

Κινητοποίηση στη doValue ενάντια σε πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χθες σωματεία και φορείς στη doValue πέτυχαν την ρύθμιση 6 υποθέσεων...