ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ : Σίριαλ παραβιάσεων από την SAOS FERRIES

Δημοσιεύτηκε στις

Ακόμα ένα επεισόδιο στο σίριαλ για την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων , προχώρησε στο Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΣΟΣ η ναυτιλιακή εταιρία  SAOSFerries του εφοπλιστή Μανουση .

Αυτή την φορά με τις πλάτες του υπουργείου απέλυσε στις 4/9 τα 9 μέλη του πληρώματος που ναυτολογήθηκαν για να φέρουν το πλοίο από το λιμάνι της Κάρυστου στον νέο μόλο Δραπετσώνας ,  εξοφλώντας τους με 2 μεροκάματα . Η εξέλιξη αυτή είναι κατάφορη παραβίαση του αρ 183 του ΚΙΝΔ ,όπου αναφέρει ότι «Ο ναυτικός δικαιούται πλήρη μισθό για τους μήνες και τις ημέρες που διήρκεσε η σύμβαση ναυτολόγησης. Εάν η σύμβαση ναυτολόγησης διήρκεσε λιγότερο από μήνα, ο ναυτικός δικαιούται τον πλήρη μισθό ενός μήνα».

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο πλοίο που είναι επιδοτούμενο από το κράτος  μετά τα γεγονότα που συνέβησαν στο λιμάνι της Άνδρου , μεθοδεύτηκε εν ριπή οφθαλμού το κλείσιμο του ναυτολογίου με πρόσχημα έλλειψη πλοίαρχου ενώ το πλοίο ήταν δεμένο στο λιμάνι της Κάρυστου . Ο ίδιος που αρνούνταν να αναλάβει την πλοιαρχία εν όρμω είναι ο ίδιος που ανέλαβε να εκτελέσουν το μεμονωμένο δρομολόγιο για να έρθει το πλοίο στο νέο μόλο Δραπετσώνας .

Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή του αρ. 183 του ΚΙΝΔ .

 Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε συνθήκες γαλερας για τους συναδέλφους μας .

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Επανήλθε ανανεωμένο το site του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη ίδια διεύθυνση...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης: Κάλεσμα στη σύσκεψη στις 12 Νοέμβρη στον κινηματογράφο STUDIO

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης “Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

ΝΤΡΟΠΗ!  Σέρνουν στα δικαστήρια τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ, για την κινητοποίηση στο λιμάνι ενάντια...