ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Η τρομοκράτηση των εργαζομένων με τη δίωξη σε βάρος του Προέδρου του ΕΚΠ και της ΕΝΕΔΕΠ δεν θα περάσει

Δημοσιεύτηκε στις

Σε νέα δίκη παραπέμπεται στις 11 Μάρτη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ,  Μάρκος Μπεκρής, κατηγορούμενος για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν μετά το θάνατο εν ώρα εργασίας, του λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή, τον Οκτώβρη του 2021

Οι λιμενεργάτες της COSCO με μπροστάρη το σωματείο τους ΕΝΕΔΕΠ, πραγματοποίησαν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα και μέτρα προστασίας και ασφάλειας, ενάντια στη στάση της επιχείρησης, που προκαλούσε ακόμα και μετά τον τραγικό θάνατο του 45χρονου λιμενεργάτη.

Απεργίες που βρήκαν συμπαράσταση και αλληλεγγύη από  δεκάδες σωματεία και χιλιάδες εργαζόμενους, στον Πειραιά και σε όλη τη χώρα.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, καταγγέλλουμε τη μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, που σε αγαστή συνεργασία με την εργοδοσία, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να αναχαιτίσει την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, του οργανωμένου κινήματος, με ένα όργιο ποινικών διώξεων και καταστολής.

Σήμερα που η ζωή των εργαζομένων επιδεινώνεται όλο και περισσότερο εξαιτίας της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής, οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τον αυταρχισμό, την καταστολή και την ποινικοποίηση των αγώνων τους.

 Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους προκειμένου να μη σηκώνουν κεφάλι, να μη διεκδικούν. Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Με την τρομοκρατία και με το βούρδουλα των ποινικών διώξεων, να καταστείλουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Γνωρίζουν όμως πολύ καλά ότι οι ταξικές δυνάμεις δεν τρομοκρατούνται ούτε με δικαστήρια, ούτε με διώξεις.

Ο στόχος τους, να υποτάξουν ολοκληρωτικά την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην κυριαρχία του κεφαλαίου, δεν θα περάσει. Η εργατική τάξη με τους αγώνες της θα ακυρώνει έναν – έναν, όλους τους αντεργατικούς νόμους που ποινικοποιούν τους αγώνες της.

Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση των αγώνων και παραμένουμε στην πρώτη γραμμή, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στο διωκόμενο αγωνιστή πρόεδρο και απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος του.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...