ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Σύσκεψη 18 Σεπτέμβρη στις 10.30 για την οργάνωση και τον σχεδιασμό πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων

Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού κ.Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, σηματοδοτούν την ένταση της επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων,  ενώ ταυτόχρονα προανήγγειλε πρόσθετα προκλητικά προνόμια για το κεφάλαιο, που θα τα επωμιστεί η εργατική λαϊκή οικογένεια.

Στους ναυτεργάτες ακόμα και την θερινή περίοδο η κυβέρνηση ψήφισε τον νόμο τερατούργημα 4714, επιχειρώντας να βάλει ταφόπλακα στις ΣΣΕ ξεκινώντας από τα ποντοπόρα καράβια, με διεύρυνση της ανασφάλιστης εργασίας και προκλητική επαίσχυντη παρέμβαση στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ τις επόμενες μέρες θα ενταθεί η ανεργία από την ακινητοποίηση επιβατηγών πλοίων.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, απαιτούν για άλλη μια φορά την άμεση συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ, για τα οξυμμένα προβλήματα των ναυτεργατών με την λήψη απόφασης για 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στα Διοικητικά συμβούλια των ναυτεργατικών σωματείων, στους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να συμμετέχουν στη Σύσκεψη την Παρασκευή  18 Σεπτέμβρη στις 10:30 στον 2ο όροφο Κολοκοτρώνη 132, για την οργάνωση και τον σχεδιασμό πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων διεκδικώντας:

Ανανέωση των ΣΣΕ με αυξήσεις, υποχρεωτική δημόσια ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες από όποια χώρα και αν προέρχονται, με συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Να παρθούν πίσω όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις.

Πλήρη – σταθερή εργασία, με μείωση του εργάσιμου χρόνου, προσαρμογή των οργανικών συνθέσεων (με κατάργηση του ν.4150/2013) στις αυξημένες ανάγκες των πλοίων  και  της  προστασίας  της  ανθρώπινης  ζωής  στη  θάλασσα.

Ουσιαστική προστασία των ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλους τους ανέργους, για όσο διαρκεί η ανεργία. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

■ Άμεσα μέτρα για τον επαναπατρισμό των χιλιάδων ναυτεργατών, στα ποντοπόρα καράβια

■ Άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες από ΝΑΤ/ΕΦΚΑ, σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

Προστασία της υγείας του λαού. Άμεσα μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

Διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών

Comments are closed.