ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΡΠΝ: Απαιτούμε να γυρίζουμε ασφαλείς στα σπίτια μας. Όλοι στην κινητοποίηση 3 Οκτώβρη στις 19.00 πλ. Κοραή

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ την ΤΡΙΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 19.00 στην πλατεία Κοραή

ΟΧΙ άλλο αίμα εργατών  στο βωμό του κέρδους

 Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του εργάτη που έχασε τη ζωή του, σήμερα 2 Οκτώβρη, ενώ εκτελούσε αντιπλημμυρικές  εργασίες σε παλιό φρεάτιο αποχέτευσης, στον Πειραιά. Παράλληλα, ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στον τραυματισμένο εργάτη,  που πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης και ελέγχου σε γερανό, σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα.

Ο ματωμένος κατάλογος των εργοδοτικών εγκλημάτων, μέρα με τη μέρα μεγαλώνει και γεμίζει με νεκρούς  και σακατεμένους εργάτες. Στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν τη ζωή των ανθρώπων του μεροκάματου, με ανύπαρκτα  μέτρα ασφάλειας και προστασίας της ζωής, για την όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου.

Όχι δεν ήταν «ατυχία και κακιά στιγμή». Δεν είναι ατυχήματα, είναι εγκλήματα της πολιτική αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δεν υπολογίζουν τη ζωή των εργατών, μπροστά στο κέρδος. Στο πλαίσιο αυτής της εγκληματικής πολιτικής και η ανάθεση σε εργολάβο, της ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου, έργο που δεν μπορούσαν να αποπερατώσουν οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες, της  περιφέρειας Αττικής και του δήμου Πειραιά. Γνωστή άλλωστε, η πρακτική να δίνονται τέτοια έργα, από δήμους και περιφέρειες, σε εργολάβους, που για το κέρδος τους, τα μετατρέπουν σε κάτεργα και σφαγεία για τους εργάτες. 

Τα ναυτεργατικά σωματεία, καλούμε όλους τους ναυτεργάτες, να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά την ΤΡΙΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 19.00 στην πλατεία Κοραή.

Οργανώνουμε τον αγώνα, δίνουμε τη μάχη, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Απαιτούμε την ασφάλεια και την προστασία της ζωής μας, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ασφαλείας στους χώρους δουλειάς. 

Απαιτούμε να γυρίζουμε ασφαλείς στα σπίτια μας.

Περισσότερα

Το πρόγραμμα του webradio την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Ακούστε αύριο στο webradio του ΠΑΜΕ στις 6μμ την εκπομπή του Κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων...

Συνδικάτο Εργατ/λων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου: Επιστολή για κοινοποίηση στάσης εργασίας του συνδικάτου στις 30 Νοεμβρίου

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου σε συνεδρίασή του αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας...

Σύλλογος Εργαζ. στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής “Ο Βύρων”: Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους!

Στηρίζουμε την 48ωρη απεργία της Ομοσπονδίας γιατρών στις 29 και 30 Νοέμβρη. Χαιρετίζουμε τον...