ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ,  ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις στις 21 Γενάρη των εκπαιδευτικών – φοιτητών – μαθητών – γονιών

Δημοσιεύτηκε στις

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ,  ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, στηρίζουν  τις κινητοποιήσεις στις 21 Γενάρη των εκπαιδευτικών – φοιτητών – μαθητών – γονιών, τον δίκαιο αγώνα τους, ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία, που επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ, το υπουργείο Παιδείας, με την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.  

Ο νέος αντιεκπαιδευτικός νόμος επιχειρεί να βάλει πρόσθετους φραγμούς στα παιδιά της εργατικής τάξης για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια και να εδραιώσει καθεστώς αστυνομοκρατίας και εκφοβισμού στα Πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η παιδεία να λειτουργεί με βάση τις κατευθύνσεις των μονοπωλιακών ομίλων,  μετατρέποντας τη γνώση, τους φοιτητές και τους γονείς σε εμπόρευμα.

Ο αντιδραστικός αυτός νόμος είναι συνέχεια των μέτρων καταστολής που προωθεί η κυβέρνηση στο εργατικό κίνημα, με την απαγόρευση των διαδηλώσεων, το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, την ένταση του αυταρχισμού σε κάθε κινητοποίηση, για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

  Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα εκπαιδευτικών – φοιτητών – μαθητών – γονιών. Δεν παραχωρούμε το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα σε  Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, το δικαίωμα για δουλειά με δικαιώματα, που κατακτήθηκαν με σκληρούς ταξικούς αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: 24 Ιούνη Οικοδόμοι Απεργούμε Πανελλαδικά

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Μέτρα για την αντιμετώπιση της κλοπής των ενσήμων μας. Μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 7ωρο-5νθημερο-35ωρο. Μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. ...

Σωματεία Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Καταγγελία για μη ανανέωση της σύμβασης εργαζομένου του τμήματος Πληροφορικής

Καταγγέλλουμε την απόφαση της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να προχωρήσει στη μη...

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Δελτίο τύπου για την επίσκεψη του υπ. υγείας

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΤΕΠ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Η...