Τετάρτη, 27 Μαΐου

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: Όλοι στο Συλλαλητήριο Πέμπτη 17 Οκτώβρη στις 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος

image_pdfimage_print

Ναυτεργάτες, Συνταξιούχοι, Σπουδαστές,

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ,

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, στις κατευθύνσεις εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών, για την συντριβή των ΣΣΕ, της συνδικαλιστικής οργάνωσης, το δικαίωμα στην απεργία.

Έχουμε πολύτιμη παρακαταθήκη από τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη, ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις εφοπλιστών – κυβέρνησης να τις βγάλουν παράνομες και στην υπονομευτική τακτική του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ, ΠΝΟ.

Συνδικάτα Εργατών όχι των εργοδοτών!

 Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής,

ζωής με δικαιώματα.

 Τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, θέλουν να οικοδομήσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη σε εργασιακά γκέτο με εργάτες χωρίς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα. Αυτές τις συνθήκες που γνωρίζουν πολύ καλά οι εφοπλιστές και έχουν επιβάλλει διαχρονικά για την πλειοψηφία των ναυτεργατών στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και το νέο ασφαλιστικό που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την γνωστή συνταγή «περί βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων», έρχονται νέοι λαιμητόμοι, σε συντάξεις, σε φάρμακα, γιατρούς, κοινωνική περίθαλψη. Αυτή η εξέλιξη θα επιφέρει πρόσθετη καθυστέρηση στις πάνω από 420.000 υπό έκδοση οριστικές και επικουρικές συντάξεις.

Να σημάνει Γενικός Ξεσηκωμός στα καράβια, σε κάθε χώρο δουλειάς, στις σχολές, ΠΑΝΤΟΥ. Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ, την κοινωνική ασφάλιση, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Το νέο ασφαλιστικό αποτελεί συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016) με βάση τις ορέξεις του κεφαλαίου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του. Η κοινωνική ασφάλιση, οι συντάξεις, να μετατραπούν σε αποκλειστική ευθύνη του κάθε εργαζόμενου. Δοκιμασμένη συνταγή σε άλλες χώρες με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους είναι η λειτουργία των κεφαλαιοποιητικών συστημάτων, των επαγγελματικών ταμείων, της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών και της συμμετοχής του κράτους στην κοινωνική ασφάλιση.

Να μην τους αφήσουμε να βάλουν ταφόπλακα σε δικαιώματα που κατέκτησε η εργατική τάξη με αγώνες και θυσίες.

Ετοιμότητα και επαγρύπνηση, να απαντήσουμε με οργάνωση και αγώνες μαζικούς, ταξικούς, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των σύγχρονων αναγκών μας.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Comments are closed.