ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: Όλοι στη συγκέντρωση 29 Γενάρη στις 11.30 στο Σύνταγμα

0

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, καλούμε τους ναυτεργάτες στην αγωνιστική συγκέντρωση το Σάββατό 29 Γενάρη στις 11:30 στο Σύνταγμα, να ενώσουμε την πάλη μας μαζί με συνδικάτα και φορείς της Αττικής και με την πρωτοβουλία δράσης του Δήμου Πατρέων, του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, για την προστασία της ζωής των εργαζομένων και τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων.

Για άλλη μια φορά με την χιονόπτωση όπως και με τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τους σεισμούς, γίναμε μάρτυρες της εγκληματικής πολιτικής των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που επικαλούνται τα «ακραία φαινόμενα» για να καλύψουν την ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδιασμού και τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές.

Όπως και με την πανδημία χωρίς κανένα μέτρο ουσιαστικής προστασίας, αλλά επικεντρώνοντας στην «ατομική ευθύνη».

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει και η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει κριτήριο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, θυσιάζοντας την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

 Οι ναυτεργάτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην εφοπλιστική ασυδοσία με τις εκατόμβες νεκρών ναυτεργατών στον βωμό των κερδών τους, δεν διστάζουν οι κυβερνήσεις τους να  τους καλύπτουν, αποδίδοντας την ευθύνη στο τρίπτυχο «ο θεός, ο καιρός, ο κακός ναυτικός».

Δυναμώνουμε τον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, για την προστασία της ζωής μας. Όλοι στη συγκέντρωση το Σάββατο 29 Γενάρη στις 11:30 στο Σύνταγμα.

 

Διεκδικούμε:

√ Άμεσα μέτρα και έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή χρηματοδότηση μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

√ Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους.

√ Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε όλους τους οδικούς άξονες

√ Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.