ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ,ΠΕΣ/ΝΑΤ: Με τους αγώνες μας να ακυρώσουμε τους αντεργατικούς νόμους.

0
image_pdfimage_print

Κυβέρνηση – εφοπλιστές υλοποιούν τον αντεργατικό ν.4714/2020, όπου μεταξύ άλλων τροποποιεί τον όρο  8 του άρθρου 13 του ν.2687/1953, καταργώντας τη ΣΣΕ στα υπό ελληνική σημαία ποντοπόρα καράβια, εφαρμόζοντας μισθολόγια πείνας της ITFILO και για τους Έλληνες ναυτεργάτες.

          Σε έγγραφο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς τα μέλη της, τα ενημερώνει για την προσαρμογή με βάση το ν.4714/2020 της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Ναυτικών (ΑΠΔΝ) του ΝΑΤ, ως προς την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

          Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «κατά τη δημιουργία της νέας ΑΠΔΝ, στις επιμέρους στήλες αυτής, υπάρχουν κωδικοί προς συμπλήρωση για κάθε περίπτωση (ύπαρξη προσφερόμενου σπουδαστή, έλλειψη Έλληνα πλοιάρχου, μεταχρέωση σπουδαστή σε πλοίο ελληνικής ή ξένης σημαίας, καθώς και για τις άλλες αναγραφόμενες περιπτώσεις), ενώ στη στήλη 3.1, συγκεκριμένα, δηλώνεται η επιλογή μισθολογίου, βάσει των διεθνών συλλογικών συμβάσεων εργασίας PNOITFTCC / PNOIBF, για την ειδικότητα του Ανθυποπλοιάρχου, του Μηχανικού Γ’ και για το κατώτερο πλήρωμα, κατ’ επιλογή του πλοιοκτήτη, κατ’ εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας».

          Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, με τους αγώνες μας να ακυρώσουμε τους αντεργατικούς νόμους. Nα μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου, την ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού, πρόσθετα χτυπήματα στη συνδικαλιστική δράση.

          Όλοι στη 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την Πέμπτη 6 Μάη, τιμάμε τη μέρα της εργατικής τάξης, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

Share.

Comments are closed.