ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: Κάτω τα χέρια από τους μαθητές

Δημοσιεύτηκε στις

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, χαιρετίζουν τον δίκαιο αγώνα Εκπαιδευτικών –Μαθητών – Γονιών, για την υπεράσπιση του δικαιώματος των παιδιών της εργατικής τάξης στην Μόρφωση και στην Υγεία.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων, που σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Πειραιά, αστυνομικά τμήματα του Πειραιά και των γύρω Δήμων, ζητούν στοιχεία κατόπιν εισαγγελικής εντολής, για τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 Το σχέδιο καταστολής με κυβερνητική εντολή αποτελεί συνέχεια της συκοφάντησης, σε βάρος των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών, για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών – καθαριστριών.

Η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, στοχοποιεί τους μαθητές και σχεδιάζει την κλήση διευθυντών σχολείων στα αστυνομικά τμήματα, για να υποδείξουν τους «υπαίτιους» των κινητοποιήσεων.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα μαθητών – εκπαιδευτικών – γονιών για Καθαρά – Ασφαλή – Ανθρώπινα Σχολεία. Δεν παραχωρούμε το δικαίωμα στη μόρφωση, σε Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, που κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες του εργατικού – λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος.

 

 

 

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Για την παρέμβαση του Σωματείου στο Pet Supermarket στο Αιγάλεω

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στο κατάστημα Pet Supermarket στο Αιγάλεω, την...

ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Τρεις νεκροί ναυτεργάτες στον Περσικό Κόλπο

Στον Περσικό Κόλπο, σκοτώνεται άμαχος πληθυσμός και οι ναυτεργάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στο «μάτι...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Βοιωτίας: Για την επίθεση από τραμπούκους στην διεξαγωγή των εκλογών του Συνδικάτου

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Ως κλαδικό συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Βοιωτίας καταγγέλλουμε την επίθεση που...