ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ: Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα  για ΣΣΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Από καταγγελίες δικαιούχων λόγω κληρονομικότητας του εφάπαξ αποθανόντων ναυτεργατών, η διαδικασία καταβολής δεν πραγματοποιείται επειδή δεν υπάρχει ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, που να καθορίζει τα ποσοστά των δικαιούχων με βάση το ν.4387/2016.

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά την τραγική κατάσταση, που βρίσκονται οι ναυτεργάτες και οι οικογένειες τους με την εφαρμογή του ν.4387 από τον Μάη του 2016. Eλάχιστοι έχουν πάρει οριστική σύνταξη, η συντριπτική πλειοψηφία είναι με προσωρινή από 384 – 768 ευρώ μικτά, αντίστοιχα κανένας δεν έχει πάρει επικουρικό και εφάπαξ, ενώ σε ναυτεργάτες που τους έχουν παρακρατηθεί χρήματα για αναβάθμιση, δεν τους έχει γίνει. 

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα  για ΣΣΕ,  κοινωνική ασφάλιση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, για την υπεράσπιση της απεργίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

 

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Επανήλθε ανανεωμένο το site του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη ίδια διεύθυνση...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης: Κάλεσμα στη σύσκεψη στις 12 Νοέμβρη στον κινηματογράφο STUDIO

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης “Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

ΝΤΡΟΠΗ!  Σέρνουν στα δικαστήρια τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ, για την κινητοποίηση στο λιμάνι ενάντια...