Παρασκευή, 29 Μαΐου

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ: Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα  για ΣΣΕ

image_pdfimage_print

Από καταγγελίες δικαιούχων λόγω κληρονομικότητας του εφάπαξ αποθανόντων ναυτεργατών, η διαδικασία καταβολής δεν πραγματοποιείται επειδή δεν υπάρχει ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, που να καθορίζει τα ποσοστά των δικαιούχων με βάση το ν.4387/2016.

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά την τραγική κατάσταση, που βρίσκονται οι ναυτεργάτες και οι οικογένειες τους με την εφαρμογή του ν.4387 από τον Μάη του 2016. Eλάχιστοι έχουν πάρει οριστική σύνταξη, η συντριπτική πλειοψηφία είναι με προσωρινή από 384 – 768 ευρώ μικτά, αντίστοιχα κανένας δεν έχει πάρει επικουρικό και εφάπαξ, ενώ σε ναυτεργάτες που τους έχουν παρακρατηθεί χρήματα για αναβάθμιση, δεν τους έχει γίνει. 

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα  για ΣΣΕ,  κοινωνική ασφάλιση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, για την υπεράσπιση της απεργίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

 

Comments are closed.