ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ: Για το όργιο καταστολής ενάντια στους απεργούς λιμενεργάτες της COSCO

Δημοσιεύτηκε στις

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ καταγγέλλουν το όργιο καταστολής που βρίσκεται σε εξέλιξη, από τα μεσάνυχτα, ενάντια στους απεργούς λιμενεργάτες της COSCO.

Δυνάμεις καταστολής έχουν ζώσει το ΣΕΜΠΟ, με ΜΑΤ και ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού για να τρομοκρατήσουν τους απεργούς και να σπάσουν την απεργία τους, που ξεκίνησε με αφορμή ότι ένας ακόμη λιμενεργάτης σακατεύτηκε στο μεροκάματο, όταν έσπασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα του πλοίου που δούλευε, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό, από ύψος 12 μέτρων.

Διεκδικούν σε πολύμηνες κινητοποιήσεις: Υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, εφαρμογή του νόμου για τα ΒΑΕ, επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων, που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, προληπτικός έλεγχος για τα μέτρα ασφαλείας στα πλοία, πριν ανέβουν οι λιμενεργάτες για δουλειά σε αυτά.

Η εργοδοσία, με την κυβέρνηση, εντείνοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης, προσπάθησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, συγκεντρώνοντας ούτε 60 λιμενεργάτες, για να τους μεταφέρει στην COSCO, απειλώντας τους να πάνε να δουλέψουν, διαφορετικά θα απολυθούν.

Κόντρα στον εκφοβισμό και την καταστολή της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, παραμονή της εργατικής Πρωτομαγιάς, οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, όπως αποφασίσανε στις μαζικές γενικές συνελεύσεις τους.

Ο αγώνας των λιμενεργατών πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενου, για να διεκδικήσουμε δουλειά, ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα και ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, τον δημιουργό του κοινωνικού πλούτου και πρωταγωνιστή της ιστορίας και της κοινωνικής εξέλιξης.

 

Όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Κυριακή 1η Μάη και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις

Περισσότερα

Συνδικάτο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Αττικής και Περιχώρων:Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ -ΕΚΤΡΩΜΑ   ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ  Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για...

Σωματείο Εργαζ. στην Vodafone- 360 Connect και Λ.Θ: Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο για την υγεία

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01/12, 12:00 – 15:00 Συναδέλφισσα, συνάδελφε Το νομοσχέδιο για...

Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ): Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση...