ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ : Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας.

0
image_pdfimage_print

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, καταγγέλλουν το νομοσχέδιο τερατούργημα  που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ, το υπουργείο Εργασίας, που βάζει ταφόπλακα στο 8ωρο.

Το νομοσχέδιο καταργεί τον 8ωρο ημερήσιο χρόνο εργασίας, κατάχτηση, που με θυσίες και αγώνες, έχει κερδίσει η εργατική τάξη εδώ και 135 χρόνια. Γυρίζουν τον τροχό της ιστορίας δεκαετίες πίσω, να γίνουμε σύγχρονοι δούλοι.

 Στην παρουσίασή του ο υπουργός Εργασίας αποκάλυψε ότι ο σχεδιασμός τους δεν σταματά στο 10ωρο, αλλά επεκτείνονται με στόχο τις 13 ώρες εργασίας την ημέρα, για να στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

          Να σημάνει Γενικός Συναγερμός σε κάθε καράβι, σε κάθε χώρο δουλειάς. Μας κήρυξαν τον πόλεμο, να απαντήσουμε με σκληρές ταξικές συγκρούσεις, να διεκδικήσουμε με οργάνωση και αγώνα, 5νθημερο – 7ωρο- 35ωρο, τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

          Καλούμε όλους τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο Πέμπτη 13 Μάη στις 7 το απόγευμα στον Πειραιά, στην πλατεία Κοραή, ενάντια στο νομοσχέδιο. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το νομοσχέδιο έκτρωμα για την κατάργηση του 8ωρου.

Share.

Comments are closed.