ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ,  ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: 28 Γενάρη Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ,  ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, συμμετέχουμε στην Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στη συγκέντρωση στις 12 μ.μ. στη συμβολή των οδών Θηβών και Μπελογιάννη και στην πορεία στα γραφεία της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ.

Διεκδικούμε:

  1. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  2. Ενίσχυση με προσωπικό των Κέντρων Υγείας για να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους. Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.
  3. Επαρκή στελέχωση και πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής και των υπόλοιπων δημοσίων μονάδων υγείας, που έκλεισαν με τα Μνημόνια.
  4. Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  5. Επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας και ένταξη τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  6. Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  7. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις ΣΔΙΤ, τη λειτουργία των δημοσίων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία και Πρόνοια.

Συμμετέχουμε στις παρεμβάσεις στα Κέντρα Υγείας, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου και στη συγκέντρωση στα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

 

Comments are closed.