ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ: Χαιρετίζουμε τους ναυτεργάτες  όλων των ειδικοτήτων σε όλα τα λιμάνια για την παλικαρίσια στάση τους στον 3ημερο απεργιακό αγώνα

0
image_pdfimage_print

Χαιρετίζουμε τους ναυτεργάτες  όλων των ειδικοτήτων σε όλα τα λιμάνια για την παλικαρίσια στάση τους στον 3ημερο απεργιακό αγώνα και με όλα τα μέτρα προστασίας στη νέα έξαρση της πανδημίας, έστειλαν δυναμικό μήνυμα αντίστασης στην πολιτική των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, που επιδιώκουν να καταργήσουν τις ΣΣΕ, την κοινωνική ασφάλιση, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα μας.

Χαιρετίζουμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, συνδικάτα, φορείς, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που για άλλη μια φορά έδωσαν δυναμικό παρών στην περιφρούρηση του απεργιακού αγώνα, συμμετείχαν στην σημερινή μαζική απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά.

Στη νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ αντιπροσωπείας ναυτεργατικών σωματείων και του υπουργού ναυτιλίας, επιβεβαιώθηκε η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, του υπουργού Ναυτιλίας, στην υπεράσπιση των επιλογών των εφοπλιστών, για συνθήκες εργασίας με ναυτεργάτες χωρίς δικαιώματα.

Ακόμα και οι δηλώσεις του υπουργού, για επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης συντάξεων, την καταβολή του επιδόματος αναστολής για τους μήνες Οκτώβρη – Νοέμβρη – Δεκέμβρη το πρώτο 10ημερο του Μάρτη και η εφαρμογή της θερινής σύνθεσης στα επιβατηγά πλοία από 1 Απρίλη, ήταν αποτέλεσμα της μαζικής συμμετοχής των ναυτεργατών στην απεργία.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, στη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε των 13ων ναυτεργατικών σωματείων, πρότειναν νέα 24ωρη Πανελλαδική Απεργία με προοπτική κλιμάκωσης, σε αντίθεση με την πρόταση 8 ναυτεργατικών σωματείων, που πρότειναν την αναστολή της απεργίας και την λήξη σήμερα στις 24:00.

Εφοπλιστές – κυβέρνηση της ΝΔ, βρήκαν έδαφος στην γενικευμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει σε βάρος των ναυτεργατών και από την διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στην ΠΝΟ από τον Δεκέμβρη του 2019.

Με πολύτιμη παρακαταθήκη την 3ημερη απεργιακή μάχη, συνεχίζουμε την πάλη για να έχουν οι ναυτεργάτες ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Με αγωνιστική αισιοδοξία στους σκληρούς ταξικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας,  με εμπιστοσύνη στο δίκιο της εργατικής τάξης, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.  

Share.

Comments are closed.