ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΕΝ: Σύσκεψη 30 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

0
image_pdfimage_print

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΕΝ, παίρνοντας όλα τα μέσα προστασίας, καλούν τα Δ.Σ των ναυτεργατικών σωματείων, ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να συμμετέχουν σε σύσκεψη την Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη στις 11:00 π.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Οργανώνουμε και συντονίζουμε την πάλη μας με σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στην εφαρμογή του νόμου  Χατζηδάκη (ν.4808/2021), που ξεθεμελιώνει κατακτήσεις και δικαιώματα, που κατάκτησε η εργατική τάξη  με αγώνες και θυσίες.

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να τον επιβάλλει.

Δεν αποδεχόμαστε την αύξηση και διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την απλήρωτη εργασία, που στοχεύουν στην ένταση της εκμετάλλευσης.

Τα μητρώα, τα στοιχεία των μελών μας, είναι στην ευθύνη των σωματείων και δεν τα παραδίδουμε για να γίνουν βορρά στα νύχια της εργοδοσίας.

Δύναμη στη ζωή και τη δράση των σωματείων ήταν, είναι και θα είναι η συμμετοχή των εργαζομένων, που συλλογικά αποφασίζουν και όχι με ηλεκτρονικές μεθόδους, που αποσκοπούν στον έλεγχο της δράσης των συνδικάτων. Συνδικάτα όπλα στα χέρια των εργατών και όχι των κυβερνήσεων, των εργοδοτών.

Δυναμώνουμε  την αλληλεγγύη, την ασπίδα του κάθε εργαζόμενου ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, την καταστολή. Οι ναυτεργάτες έχουν πολύτιμη παρακαταθήκη  την αλληλεγγύη στους καταπέλτες των πλοίων, ακυρώνοντας ακόμα και τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις των πολιτικών επιστρατεύσεων.

Δεν παζαρεύουμε τις ασφαλιστικές εισφορές στο τζογάρισμα του χρηματιστηρίου,  για τη διάλυση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας.

Οργανώνουμε τη δράση για την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με αυξήσεις στους μισθούς, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και οργανικές  συνθέσεις, προστατεύοντας την ασφάλεια και την ζωή των ναυτεργατών. Για κοινωνική ασφάλιση – υγεία με βάση τις πραγματικές ανάγκες, για ναυτική εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν προσαρμοσμένη στις σύγχρονες συνθήκες, με τη φυσική παρουσία των σπουδαστών.

Για τα αμύθητα πλούτη, που διαρκώς αυξάνει το εφοπλιστικό κεφάλαιο, κατέχοντας την πρώτη θέση, το 19,42% της παγκόσμιας χωρητικότητας σε τόνους (dwt), θυσιάζονται ακόμα και οι ζωές των ναυτεργατών στην πανδημία, για να μην υπάρχει καθυστέρηση στη χρονοναύλωση του πλοίου.

 Οι ναυτεργάτες είναι αντιμέτωποι με τη συντριβή των ΣΣΕ, το τσάκισμα των μισθών, την εντατικοποίηση της δουλειάς, την ανεργία, τις καθυστερήσεις στην απόδοση συντάξεων, το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας, ενάντια στην ακρίβεια, τη φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος. Τώρα να απαιτήσουμε να εκπονηθεί ολοκληρωμένος σχεδιασμός αντιμετώπισης τεχνολογικών και φυσικών καταστροφών, για να μην ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, καταστροφές του περιβάλλοντος, των λαϊκών περιουσίων.

Share.

Comments are closed.