ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΝΗΗΕΝ, ΠΕΠΡΝ: Αγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε τη ζωή μας, την υγεία μας

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΝΗΗΕΝ, ΠΕΠΡΝ, μαζί με Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, που συμμετέχουν στην σημερινή 24ωρη Πανεργατική Απεργία, αγωνιζόμαστε,  για να προστατέψουμε τη ζωή μας, την υγεία μας, τα δικαιώματά μας, από την άγρια επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

          Χαιρετίζουμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων για τη μαζική – καθολική συμμετοχή τους στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, που είναι σε εξέλιξη, στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του υπουργείου Ναυτιλίας, των εφοπλιστών.

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νόμο έκτρωμα, που καταργεί το 8ωρο και θέλει να βάλει ταφόπλακα στη συνδικαλιστική δράση.

Αντιπροσωπεία των ναυτεργατικών σωματείων, συνδικάτων και φορέων του Πειραιά, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας στα πλαίσια της πανδημίας, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και κατέθεσαν το διεκδικητικό πλαίσιο τους.

  Διεκδικούμε 

Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς. Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.

Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία. Άμεση ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

Πύκνωση δρομολογίων και προσλήψεις προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες.

Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν

Έκτακτο Επίδομα  ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ουσιαστική προστασία των ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλους τους ανέργους, για όσο διαρκεί η ανεργία. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

■ Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν και όλες οι αρνητικές μεταβολές στους εργαζόμενους.

■ Το Δώρο Χριστουγέννων να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμα τους.

Να δοθεί η 13ηκαι η 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και να αποδοθούν όλα τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα δώρα για όλους τους συνταξιούχους.

■ Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Καμία διακοπή σύνδεσης

Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Κούρεμα και διαγραφή χρεών σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

 ■ Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ με αυξήσεις, υποχρεωτική ασφάλιση στο ΝΑΤ, για όλους τους ναυτεργάτες από όποια χώρα και αν προέρχονται. Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Κατάργηση του ν.4714/2020, των  αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων, που προστέθηκαν στους προηγούμενους, για το χτύπημα συμβάσεων, μισθών, δικαιωμάτων σε συνθήκες πανδημίας.

Πλήρη – σταθερή εργασία, με μείωση του εργάσιμου χρόνου, προσαρμογή των οργανικών συνθέσεων (με κατάργηση του ν.4150/2013) στις αυξημένες ανάγκες των πλοίων  και  της  προστασίας  της  ανθρώπινης  ζωής  στη  θάλασσα.

■  Άμεσα μέτρα για τον επαναπατρισμό των χιλιάδων ναυτεργατών, στα ποντοπόρα καράβια

■ Άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες από ΝΑΤ/ΕΦΚΑ, σε προσωρινέςκύριες  – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

Comments are closed.