ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο ναυτιλίας

Δημοσιεύτηκε στις

Με πρωτοβουλία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας, αντιπροσωπείας σωματείων της ΠΝΟ, στο υπουργείο ναυτιλίας, με αφορμή την τροπολογία  «έκτρωμα» που συζητείται σήμερα στη βουλή.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού κ. Βιδάλη, στον οποίο καταγγέλθηκε η αντιναυτεργατική τροπολογία, που δίνει το δικαίωμα στους εφοπλιστές, στα ποντοπόρα καράβια υπό Ελληνική σημαία, το σύνολο των ναυτεργατών να είναι χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και Κοινωνική Ασφάλιση.

Αυτή η τροπολογία έρχεται να προστεθεί στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, που επιδιώκει τη συντριβή των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων.

Επισημάνθηκε ότι άμεσα θα συγκληθεί η ΕΕ της ΠΝΟ για τη λήψη απεργιακών κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

 

Περισσότερα

Σωματεία Καβάλας: Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς του ΣΕΠΕ Καβάλας, που καλούνται σε γραπτή απολογία...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Κανένας ναυτεργάτης σε εμπόλεμη ζώνη. Οτιδήποτε άλλο, πέρα από αυτό, είναι επικίνδυνο και εγκληματικό

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλεί το Εργατικό Κέντρο...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στον εργατικό λαϊκό αγώνα δρόμου 3 Μάη

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ Κυριακή 3 Μαΐου 2026 «Κρατάμε ζωντανή τη θυσία τους...