ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο ναυτιλίας

Δημοσιεύτηκε στις

Με πρωτοβουλία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας, αντιπροσωπείας σωματείων της ΠΝΟ, στο υπουργείο ναυτιλίας, με αφορμή την τροπολογία  «έκτρωμα» που συζητείται σήμερα στη βουλή.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού κ. Βιδάλη, στον οποίο καταγγέλθηκε η αντιναυτεργατική τροπολογία, που δίνει το δικαίωμα στους εφοπλιστές, στα ποντοπόρα καράβια υπό Ελληνική σημαία, το σύνολο των ναυτεργατών να είναι χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και Κοινωνική Ασφάλιση.

Αυτή η τροπολογία έρχεται να προστεθεί στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, που επιδιώκει τη συντριβή των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων.

Επισημάνθηκε ότι άμεσα θα συγκληθεί η ΕΕ της ΠΝΟ για τη λήψη απεργιακών κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Αλληλεγγύη στους λαούς της Βενεζουέλας και της Κούβας

Αλληλεγγύη στους λαούς της Βενεζουέλας και της Κούβας! Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων: Καμία εμπιστοσύνη στην εργοδοσία του “ΓΑΛΑΞΙΑ”

Το σωματείο καταγγέλλει την εργοδοσία του «Γαλαξία» για την προσπάθειά της να υφαρπάξει νύχτα...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάτω τα χέρια από τον λαό της Βενεζουέλας

Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη της στην εργατική τάξη, στα...