ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Όλοι στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία 8 – 10 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Απεργιακή Συγκέντρωση Τετάρτη 8 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στα πλοία BLUE STAR στον Ηλεκτρικό

Συνάδελφοι Ναυτεργάτες,

Συνεχίζουμε τον αγώνα με πολύτιμη παρακαταθήκη τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 25 Οκτώβρη και 9 Νοέμβρη, με 48ωρη Προειδοποιητική Πανελλαδική απεργία, για την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, κατάργηση του 4150/2013 για τις οργανικές συνθέσεις, την απόσυρση των αντιναυτεργατικών διατάξεων του ΚΙΝΔ.

Συμβάσεις κλαδικές – αυξήσεις των μισθών – απόσυρση των αντιναυτεργατικών διατάξεων του ΚΙΝΔ είναι η απαίτηση των Ναυτεργατών

  Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες, συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, με τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να δεινοπαθούν από την ακρίβεια στην ενέργεια, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, από τη φοροεπιδρομή στο εισόδημα, στις ανάγκες σε υγεία, παιδεία, από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Οι εφοπλιστές παρότι απολαμβάνουν σωρεία προκλητικών προνομίων, επιδοτήσεων, φοροαπαλλαγών, δεν διστάζουν στα ποντοπόρα – μεσογειακά – ακτοπλοϊκά φορτηγά να μην ανανεώνουν τις ΣΣΕ από το 2010, ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων να μην εφαρμόζουν ακόμα και τα ελάχιστα που προβλέπουν οι ΣΣΕ.

Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας  είναι στρατηγικής σημασίας για το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Ακόμα και ο ελιγμός του ΥΕΝ σε άρθρο στην  τροποποίηση του ΚΙΝΔ, δεν ανατρέπει την κατεύθυνση των εφοπλιστών για τους όρους εργασίας και τα δικαιώματα των ναυτεργατών να ρυθμίζονται   από την Διεθνή Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας, με μισθούς κατώτερους των κλαδικών ΣΣΕ και χωρίς κοινωνική ασφάλιση.

Όλοι στον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, διεκδικώντας:

  • Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με ουσιαστικές αυξήσεις πάνω από 12%, που να καλύπτουν τον πληθωρισμό.
  • Οργανικές συνθέσεις και συνθήκες εργασίας ενάντια στην υπονόμευση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής.
  • Απόσυρση των αντιναυτεργατικών διατάξεων στην αναθεώρηση του ΚΙΝΔ.
  • Θέσεις εργασίας με συγκροτημένα δικαιώματα, μέτρα προστασίας των ανέργων, της υγείας.

Όλοι στον απεργιακό αγώνα, στους καταπέλτες των πλοίων, να μη λύσει κάβος, να μη γυρίσει προπέλα.

         ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ   ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ

Τετάρτη 8 Φλεβάρη στις 05:30 το πρωί, στον Ηλεκτρικό (πλοία BLUE STAR).

         

Περισσότερα

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Για τη συνάντηση με φορείς επαγγελματιών

   Με πρωτοβουλία του προεδρείου τις ΟΒΣΑ, πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε συναντήσεις...

Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς : 17 Απρίλη Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 10.30 πμ Σύνταγμα

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι «Απέναντι στα κέρδη τους, προτάσσουμε τη ζωή μας»: Με αυτό το σύνθημα τα...