ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Όχι στον Εμπαιγμό των Ναυτεργατών

image_pdfimage_print

Ο εμπαιγμός σε βάρος των ναυτεργατών συνεχίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ για τους εφοπλιστές διαρκώς εφαρμόζονται  πρόσθετα προνόμια.

Ακόμα και τα ψίχουλα της επιδότησης των 534 ευρώ που προβλέπονται για τους ελάχιστους ναυτεργάτες, που είναι σε κατάσταση αναστολής, δεν έχουν δοθεί για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο.

Με το ν.4714/2020 που περιλαμβάνει και τις τροπολογίες έκτρωμα με την κατάργηση της ΣΣΕ στα ποντοπόρα και την προκλητική παρέμβαση στη λειτουργία των ναυτεργατικών σωματείων, επίσης στο άρθρο 123, παρ.3, καθορίζει την απαλλαγή των  εφοπλιστών στις ακτοπλοϊκές μεταφορές από την καταβολή των εργοδοτικών εισφορών σε ΝΑΤ/ΕΦΚΑ, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο.

Η κάλυψη προβλέπεται ότι θα είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό όπως και η επιδότηση που δίνεται στους εφοπλιστές για το σύνολο των ακτοπλοϊκών γραμμών, που τα οικονομικά βάρη θα επωμιστεί για άλλη μια φορά η εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Απαιτούμε το υπουργείο Ναυτιλίας και οι υπηρεσίες του, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να προχωρήσουν στην άμεση καταβολή του επιδόματος  των 534 ευρώ,  να παρθούν μέτρα προστασίας για το σύνολο των άνεργων ναυτεργατών.

Comments are closed.