ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Να σταματήσουν τις παρεμβάσεις στη λειτουργία και την οικονομική διαχείριση του ΕΛΟΕΝ.

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ. του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (ΕΛΟΕΝ) σε συνεδρίαση του αποφάσισε να διανείμει  από το αποθεματικό του, το ποσό των 9 εκ. ευρώ, αυξάνοντας το οικογενειακό επίδομα των ναυτεργατών.

Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση του Υπουργείου Εργασίας να αρνηθεί την υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ του ΕΛΟΕΝ, παρεμβαίνοντας για άλλη μια φορά όπως και τον Φλεβάρη του 2022, που επιχείρησε σε σχέδιο νόμου να βάλει στο χέρι το αποθεματικό και την ακίνητη περιουσία του ΕΛΟΕΝ.  

Ο ΕΛΟΕΝ έχει συγκροτηθεί με βάση το Π.Δ 213/1983, το οποίο καθορίζει στο άρθρο 11, παρ.1 ότι: «Πλεόνασμα που προκύπτει από τη διαχείριση του ΕΛΟΕΝ, στο τέλος κάθε διαχειριστικής χρήσης παραμένει διαθέσιμο για την κάλυψη υποχρεώσεων της χρήσης αυτής. Τυχόν απομένον υπόλοιπο μετά την κάλυψη των υποχρεώσεων αυτών διατίθεται προς διανομή».

Επαναλαμβάνουμε ότι ο ΕΛΟΕΝ συγκεντρώνει χρήματα των ναυτεργατών, οι πόροι όπως και η ακίνητη περιουσία του, πρέπει να υπηρετούν τις ανάγκες των ναυτεργατών και των οικογενειών τους.

Απαιτούμε η κυβέρνηση της ΝΔ, το υπουργείο Εργασίας και οι υπηρεσίες του,  να σταματήσουν τις προκλητικές παρεμβάσεις στη λειτουργία και την οικονομική διαχείριση του ΕΛΟΕΝ.

Περισσότερα

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας : 5 Φλεβάρη σύσκεψη για τις συλλογικές συμβάσεις στις 5.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

Μονόδρομος ο αγώνας για υπογραφή Συμβάσεων με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα! Με όπλο την...

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ :Καλούμε κάθε ναυτεργάτη οργανωμένα να υπερασπιστεί μαχητικά στον καταπέλτη τα δίκαια αιτήματα μας

Καταγγέλλουμε το προβοκατόρικο δημοσίευμα του «kavala news», που αναφέρει ότι «Εάν οι εργαζόμενοι των...

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ: Η νέα εργοδοσία επιχείρησε ευθύς εξαρχής να ποινικοποιήσει τον αγώνα μας

Η νέα εργοδοσία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ επιχείρησε ευθύς εξαρχής να ποινικοποιήσει τον αγώνα μας και...