ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Να αποσυρθεί η τροπολογία για την παράταση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας των πλοίων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης, προκλητικά και ενώ είναι σε εξέλιξη η 24ωρης Πανελλαδική  Απεργία των ναυτεργατών, επαναφέρει σε σχέδιο νόμου, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τροπολογία για την παράταση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας των πλοίων.

Η κυβέρνηση αντί να πάρει αυξημένα μέτρα ασφάλειας για τα υποσυντήρητα και υπερήλικα πλοία, με αυτή την τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στους εφοπλιστές να παρατείνουν κατά τέσσερις μήνες, τους ελέγχους των πλοίων για την απόκτηση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.

Επίσης, τους δίνει το δικαίωμα να αποκτούν τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας με  επιθεωρήσεις εξ αποστάσεως!!! Remote Inspection Techniques (RIT).

  Αυτή τη μέθοδο, της εξ αποστάσεως επιθεώρησης πλοίων, δίνει τη δυνατότητα στους εφοπλιστές να την πραγματοποιούν ακόμα και σε περίπτωση βλάβης ή ζημιάς του πλοίου!!!

Απαιτούμε την απόσυρση της προκλητικής αυτής τροπολογίας, που θα επιφέρει παραπέρα υπονόμευση και αυξημένους κινδύνους στην ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Comments are closed.