ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ::Λήψη μέτρων για την προστασία των ναυτεργατών που θα μεταφέρουν ουκρανικά σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα

0

Η εξέλιξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με την εμπλοκή Ρωσίας, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, έχει προκαλέσει στο βωμό των ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών και των μονοπωλιακών ομίλων, τραγικά αποτελέσματα σε ανθρώπινες απώλειες, υλικές και φυσικές καταστροφές, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Την Παρασκευή 22 Ιούλη στην Κωνσταντινούπολη, υπεγράφη συμφωνία  μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, παρουσία του Γ.Γ του ΟΗΕ, ΑντΓκουτέρες και του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν, για την εξαγωγή περίπου 22 εκατ. τόνων ουκρανικών σιτηρών μέσω Μαύρης Θάλασσας, από την Οδησσό και από άλλα δύο κοντινά λιμάνια.

Στη συμφωνία δεν προβλέπεται η αποναρκοθέτηση των ουκρανικών λιμανιών και της ευρύτερης περιοχής, αλλά η αναφορά στους λεγόμενους «ασφαλείς διαδρόμους»  και σε κοινούς ελέγχους στα πλοία,  που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Έτσι για να μην αποτελέσουν οι ναυτεργάτες «παράπλευρες απώλειες» σε εμπόλεμες περιοχές, επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, για την λήψη μέτρων, που να διασφαλίζουν την προστασία της ζωής των ναυτεργατών, στα πλοία που θα εκτελέσουν δρομολόγια στη Μαύρη Θάλασσα, μεταφέροντας ουκρανικά σιτηρά.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.