ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα

image_pdfimage_print

ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΕΚΤΡΩΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 Σήμερα 29 Ιούλη γίνονται  πράξη, οι απαιτήσεις των εφοπλιστών και του υπουργού ναυτιλίας Ι. Πλακιωτάκη, για κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, με εφαρμογή μισθολογίων ITF, ILO στα υπό ελληνική σημαία ποντοπόρα καράβια και για τους Έλληνες ναυτεργάτες, όπως γίνεται με τους αλλοδαπούς και χωρίς κοινωνική ασφάλιση. Στην ίδια κατεύθυνση θα είναι και οι υπόλοιπες κατηγορίες καραβιών.

Συγκεκριμένα αιφνιδιαστικά κατατέθηκαν τροπολογίες τερατούργημα σε σχέδιο νόμου για «φορολογικές παρεμβάσεις», που συζητιέται σήμερα στη βουλή, βάζοντας ταφόπλακα σε ΣΣΕ αρχή γενομένης από τα ποντοπόρα καράβια και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Στο άρθρο 16 αναγράφεται: «επιτρέπεται η εφαρμογή των διεθνών αναγνωρισμένων και εκάστοτε ισχυουσών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατά την ελεύθερη κρίση του πλοιοκτήτη εξαιρετικά και μόνο για τις ναυτολογήσεις ειδικοτήτων του κατώτερου πληρώματος, καθώς και των ειδικοτήτων του ανθυποπλοίαρχου και Γ’ Μηχανικού Ε.Ν».

Ωμή και προκλητική παρέμβαση στη λειτουργία των ναυτεργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων στο άρθρο 14, που ξεπερνά τις πιο μαύρες σελίδες του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, καθορίζοντας όρους συμμετοχής στην εκλογή οργάνων για τις θέσεις προεδρείου σε πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις.

Πρόσθετο προνόμιο για τους εφοπλιστές είναι και το άρθρο 15, που τους δίνει την δυνατότητα ακόμα και για την θέση του Α’ Πλοίαρχου να ναυτολογείται αλλοδαπός ναυτεργάτης χωρίς να εφαρμόζεται η ΣΣΕ και η κοινωνική ασφάλιση.

Επιβάλλεται να σημάνει Γενικός Συναγερμός μέσα και έξω από τα καράβια, εφοπλιστές – κυβέρνηση μας κήρυξαν τον πόλεμο για να βάλουν ταφόπλακα στα δικαιώματα μας.

Καταγγέλλουμε τις τροπολογίες έκτρωμα και απαιτούμε την απόσυρση τους. Τώρα να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, με απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Comments are closed.