ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Καταγγέλλουμε το παραμάγαζο των εφοπλιστών, της κυβέρνησης και καλούμε τους ναυτεργάτες να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις

image_pdfimage_print

Η συντριβή των ΣΣΕ και της κοινωνικής ασφάλισης στους ναυτεργάτες και συνολικά των εργαζομένων αποτελούν κατευθυντήρια γραμμή των εφοπλιστών – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όπως και των προκατόχων της, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και το γραφείο «ELVICTOR Γ.Ε.Ν.Ε.Ε.Α» για την «εξεύρεση εργασίας» ναυτεργατών. Άλλο ένα παραμάγαζο των εφοπλιστών ενταγμένο στο διεθνές παρασιτικό κύκλωμα πρακτόρων, που απομυζούν τεράστια χρηματικά ποσά σε βάρος των ναυτεργατών, από την έκδοση διπλωμάτων και πιστοποιητικών, μέχρι μια θέση εργασίας, για να μην εφαρμόζονται οι κλαδικές ΣΣΕ, να οργιάζει η ανασφάλιστη εργασία.

Αυτή είναι η «ανάπτυξη» και «υγιής ναυτιλία» που σχεδιάζουν εφοπλιστές – κυβέρνηση και ανέφερε με χτεσινές δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας κ.Κουβέλης, ενώ αντίστοιχες είναι οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΕΕ κ.Βενιάμη για τις ΣΣΕ (στα ποντοπόρα έχει να ανανεωθεί από το 2010), αναφέροντας ότι «έχει προτείνει και να εφαρμοστεί η σύμβαση που έχει και εκπροσωπεί η ΠΝΟ για τα ξένα πληρώματα που υπηρετούν στα ελληνόκτητα πλοία».

Αυτές τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού με επικεφαλείς τον Γ.Γ της ΠΝΟ Γ.Χαλά και τον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ Α. Νταλακογέωργο, που επικαλείται και ο πρόεδρος της ΕΕΕ, έχουν συμβάλει με τις συμφωνίες τους στην ένταση της επιθετικότητας εφοπλιστών – κυβέρνησης και στην άγρια εκμετάλλευση των 120.000 ναυτεργατών στις εσωτερικές αλλά και στις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές, για να μην εφαρμόζονται οι κλαδικές ΣΣΕ και η κοινωνική ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες.

Καταγγέλλουμε το παραμάγαζο των εφοπλιστών, της κυβέρνησης και καλούμε τους ναυτεργάτες να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, για την ανάπτυξη αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, για ΣΣΕ με αυξήσεις και κοινωνική ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες, ενάντια στην ανεργία, οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, κατάργηση του ν.4387/2016 (φορολογία – ασφαλιστικό) κά.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Comments are closed.