Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Καλούμε τους ναυτεργάτες να δυναμώσουμε την πάλη, ενάντια στα εργασιακά κάτεργα

image_pdfimage_print

Η μαζική, καθολική, συμμετοχή των ναυτεργατών στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 26 Νοέμβρη, σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης εφοπλιστών κυβέρνησης, αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη στην συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, για την προστασία της υγείας και την υπεράσπιση του συνόλου των δικαιωμάτων μας.

Το δικαίωμα για 8ωρη εργασία, με ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα, δεν τα παραδίνουμε στις ορέξεις του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, κατακτήθηκαν με αιματηρούς ταξικούς αγώνες της εργατικής τάξης, των εργαζομένων.  

Σε αυτές τις συνθήκες και παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας λόγω της πανδημίας, επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας ότι επιβάλλεται  η άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ με την φυσική παρουσία των μελών της.

Να καθοριστεί η διαδικασία για τον έλεγχο των σχετικών εγγράφων των αρχαιρεσιών του κάθε σωματείου, για την νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, που συμμετέχουν στα όργανα της Ομοσπονδίας. Να προγραμματιστεί το Ετήσιο Τακτικό Γενικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας.

Καλούμε τους ναυτεργάτες με αγωνιστική αισιοδοξία κόντρα στη μοιρολατρία και την υποταγή, να δυναμώσουμε την πάλη, ενάντια στα εργασιακά κάτεργα, που θέλουν να οικοδομήσουν εφοπλιστές – κυβέρνηση σε όλες τις κατηγορίες καραβιών. 

Comments are closed.