Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου

ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Για τον Ισολογισμό 2018 της ΠΝΟ

image_pdfimage_print

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ για τον ισολογισμό του 2018, οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, κατήγγειλαν και καταψήφισαν την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, αναδεικνύοντας ότι είναι «κομμένος και ραμμένος» από τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΠΝΟ, στις υπηρεσίες των εφοπλιστών.

Χαρακτηριστικό είναι στα έσοδα για το 2018 το ποσό των 4.694.285,52 ευρώ, που είναι αποτέλεσμα των συμφωνιών με τους εφοπλιστές (5.000 – 8.000 δολάρια ανά πλοίο), για να μην  εφαρμόζεται η αντίστοιχη  κλαδική  Σ.Σ.  Εργασίας και η κοινωνική ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες απ’ όποια χώρα και αν προέρχονται, αλλά  οι ατομικές συμβάσεις.

Αυτό το βρώμικο αλισβερίσι οξύνει την επιθετικότητα των εφοπλιστών και επιβεβαιώνεται με την στάση της Ένωσης  Ελλήνων Εφοπλιστών  (ΕΕΕ), που αρνείται από το 2010 την ανανέωση των ΣΣΕ, ενώ επιδιώκει μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ  την κατάργηση των ΣΣΕ.

Το 2010 στη ΣΣΕ για τα ποντοπόρα έβαλαν φαρδιά – πλατιά τις υπογραφές τους οι δυο ομάδες του εργοδοτικού – κυβερνητικού  συνδικαλισμού της ΠΝΟ – Γ. Χαλά γραμματέα της Ομοσπονδίας και Α. Νταλακογεώργου  πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, για να εφαρμοστεί για ελάχιστους ναυτεργάτες.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, επανέλαβαν την πρόταση τους για την οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών, αξιοποιώντας όλες τις αγωνιστικές μορφές πάλης και απεργία, σε συνδυασμό  με τη έμπρακτη αλληλεγγύη από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, γι’ αυτό   χρειάζεται άμεσα  να συζητηθεί και να αποφασιστεί στην Ε.Ε της ΠΝΟ σχέδιο δράσης  για τη κλιμάκωση της πάλης για τις ΣΣ Εργασίας στα Ποντοπόρα, Μεσογειακά και Ακτοπλοϊκά φορτηγά πλοία.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων με οργάνωση και αγώνα, να αποτινάξουν από το σβέρκο τους την σαπίλα του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού που μαζί με τους εφοπλιστές διαρκώς επιδεινώνουν την κατάσταση τους, να ενισχυθεί η ταξική πάλη στα

Comments are closed.