ΠΕΜΕΝ- ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Δίχως τέλος η αθλιότητα της SEAJETS

Δημοσιεύτηκε στις

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 12/01/2023 στο Ε/Γ-Τ/Χ «TERA JET» της ναυτιλιακής εταιρίας SEAJETS NE, προέκυψε ότι 5 συνάδελφοι εργάζονταν χωρίς ΣΣΕ και ανασφάλιστοι.

Το πλοίο δεν διαθέτει ναυτολόγιο, ούτε κατάσταση ναυτολογίου, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Στον έλεγχον η εταιρία προσκόμισε ένα άθλιο κείμενο στην αγγλική γλώσσα, παρουσιάζοντας το ως ατομική Σύμβαση εργασίας και ταυτόχρονα επικαλέστηκε ότι δεν είναι υποχρεωμένη να έχει ναυτολόγιο.

Καταγγέλλουμε την  προκλητική ενέργεια, της SEAJETS, που στόχο έχει να ισοπεδώσει τα μισθολογικά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών.

Οι ναυτεργάτες, εδώ και 30 χρόνια έχουμε δώσει σκληρούς ταξικούς αγώνες, για να μην εφαρμοστεί ο ευρωπαϊκός κανονισμός 3577/92, που επιδιώκει να καταργήσει τα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα στις θαλάσσιες ενδομεταφορές. Τα σωματεία μας συνεχίζουμε με πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, για την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, για δουλειά με δικαιώματα.

Δηλώνουμε προς την εργοδοσία και την κυβέρνηση, αλλά και σε οποίους συμμετέχουν σε τέτοιους σχεδιασμούς ότι οι προσπάθειες τους θα πέσουν στο κενό.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να είναι σε ετοιμότητα και να καταγγέλλουν στα σωματεία μας, οποιαδήποτε ενέργεια από την πλευρά της εργοδοσίας, που προσβάλλει τις ΣΣΕ, τα κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Περισσότερα

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΑΣΘ: Εργατικό ατύχημα στο αμαξοστάσιο Σταυρούπολης

Εργατικό ατύχημα συνέβη χθες 16.9.2025 στο αμαξοστάσιο Σταυρούπολης του ΟΑΣΘ. Πιο συγκεκριμένα, συνάδελφος από το...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αν. Μακεδονίας Θράκης: Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας στην ΚΡΕΚΑ

Έπειτα από επικοινωνία του Συνδικάτου μας με την Διοίκηση της εταιρείας ΚΡΕΚΑ Α.Ε., ενημερωθήκαμε...