ΠΕΜΕΝ- ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ- ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Απλήρωτες υπερωρίες στα ταχύπλοα της Hellenic Seaways

Δημοσιεύτηκε στις

Μετά από καταγγελίες ναυτεργατών, μελών πληρωμάτων, σε ταχύπλοα πλοία της Hellenic Seaways, του ομίλου της Attica Group, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν έχει καταβάλει πλήρως στους μισθούς του Αυγούστου την υπερωριακή εργασία.

Η απλήρωτη υπερωριακή εργασία  φτάνει μέχρι και τις 50 ώρες μηνιαίως, για 10ωρη και 12ωρη ημερήσια εργασία!!!

Την καλοκαιρινή σεζόν που ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο, με κοινή ομολογία εφοπλιστών και υπουργού, τα κέρδη τους έσπασαν κάθε ρεκόρ, με τη διακίνηση πάνω από 4 εκατ. επιβάτες. Με  υπέρογκες αυξήσεις στην τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με επιδοτήσεις από το κράτος, που πληρώνει η εργατική – λαϊκή οικογένεια, από την φορομπηχτική πολιτική και με την εντατικοποίηση της εργασίας των ναυτεργατών να έχει χτυπήσει κόκκινο.

Κι όμως οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν ούτε τα ελάχιστα, που προβλέπονται στη ΣΣΕ της ακτοπλοΐας η οποία κατοχυρώνει και την υπερωριακή αμοιβή.

Απαιτούμε άμεσα από το ΥΕΝ και τις αρμόδιες υπηρεσίες, να παρέμβουν για την εφαρμογή της ΣΣΕ και την καταβολή των υπερωριών των ναυτεργατών.

Περισσότερα

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Για τις εξελίξεις στην Strategia

Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ STRATEGIA ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ Αυτές...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Για την πριμοδότηση της προϋπηρεσίας στα ιδιωτικά σχολεία και τις επιπτώσεις στους πίνακες εκπαιδευτικών

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, το ίδιο και οι Υπουργοί Παιδείας… Ο νόμος Γαβρόγλου μένει και χειροτερεύει!!! Η...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Συλλυπητήριο μήνυμα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη συναδέλφισσα μας...