ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Απαιτούμε την εφαρμογή της ΣΣΕ Ακτοπλοΐας

Δημοσιεύτηκε στις

Από καταγγελίες ναυτεργατών του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «CHAMPION JET της ναυτιλιακής εταιρείας SEAJETS, δεν εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα της ΣΣΕ Ακτοπλοΐας και συγκεκριμένα καταγγέλλουν ότι δεν τους καταβλήθηκαν  πλήρως οι αποδοχές για δεδουλευμένη υπερωριακή εργασία, για το μήνα Ιούλιο και οι αμοιβές των έξτρα εργασιών, με βάση τη ΣΣΕ.

Με τα εξαντλητικά δρομολόγια,  Θεσσαλονίκη – Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος – Μαντούδι – Αλόννησος – Σκόπελος – Σκιάθος – Θεσσαλονίκη και τις πετρελεύσεις του πλοίου, σε συνδυασμό με την οργανική σύνθεση του πλοίου, παραβιάζεται η Διεθνή Σύμβαση Εργασίας 180/1996 και το Π.Δ 152/2003, που καθορίζουν τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των ναυτεργατών, ενώ σοβαρός είναι ο κίνδυνος την ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, με βάση τις καταγγελίες των ναυτεργατών, για την εφαρμογή της ΣΣΕ Ακτοπλοΐας και την έγγραφη ενημέρωση μας.

 

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...