ΠΕΜΕΝ- ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ- ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Απαιτούμε την εφαρμογή της ΣΣΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Παρά τις καταγγελίες, οι εφοπλιστικές εταιρείες συνεχίζουν να μην εφαρμόζουν ακόμα και τα ελάχιστα, που προβλέπονται στη ΣΣΕ της Ακτοπλοΐας.

Συγκεκριμένα οι εταιρείες BLUE STAR FERRIES και MINOAN LINES, δεν καταβάλουν την προβλεπόμενη αμοιβή για τα εξπρές δρομολόγια του άρθρου 33 της ΣΣΕ Ακτοπλοΐας.

Το σύνολο των εφοπλιστικών εταιρειών δεν καταβάλουν τις υπερωρίες, τις διανυκτερεύσεις, με τους ναυτεργάτες να είναι αντιμέτωποι τη θερινή περίοδο, με τα εξαντλητικά δρομολόγια, την εντατικοποίηση της εργασίας, τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, με κίνδυνο την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, του υπουργείου ναυτιλίας και των υπηρεσιών του, για την εφαρμογή της ΣΣΕ, να συνεδριάσει η Ε.Ε ΠΝΟ για την λήψη αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων για την καταβολή του συνόλου των προβλεπόμενων αποδοχών των ναυτεργατών.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας:Να ανακληθούν άμεσα οι αυθαίρετες και τιμωρητικές αποφάσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Να ανακληθούν άμεσα οι αυθαίρετες και τιμωρητικές αποφάσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας εις βάρος των...

Σωματείο εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα Πέλλας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας στο Πανεργατικό Κέντρο Έδεσσας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΕΙΠΤΕ στο Πανεργατικό Κέντρο Έδεσσας – Αλμωπίας. Με...

Αγωνιστικό Μέτωπο στην ΟΤΟΕ: Για την έρευνα της ΟΤΟΕ και τα ανησυχητικά της ευρήματα

Αυξημένος φόρτος εργασίας και πιεστικές προθεσμίες, ανεπάρκεια μισθών, επαγγελματική εξουθένωση, προβληματικό εργασιακό περιβάλλον, προβληματικές...