ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή της ΣΣΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνεχίζεται η μη καταβολή της της προβλεπόμενης αμοιβής με βάση τη ΣΣΕ Ακτοπλοϊας για τα EΞΠΡΕΣ δρομολόγια, που πραγματοποιήθηκαν τη θερινή περίοδο και συγκεκριμένα στους ναυτεργάτες των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων «FESTOS PALACE», «KNOSOS PALACE» της ναυτιλιακής εταιρείας «ΜΙΝΟΑΝ LINES» και στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία «BLUE GALAXY», «BLUE HORIZON» της ναυτιλιακής εταιρείας «BLUE STAR FERRIES».

Ενώ από την 1η Νοέμβρη μπαίνει σε εφαρμογή για άλλη μια χρονιά ο αντεργατικός ν.4150/2013 και το άρθρο 29, που μειώνει τις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, εντατικοποιεί την εργασία, υπονομεύει την ασφάλεια της ζωής των ναυτεργατών, των επιβατών.

Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή της ΣΣΕ για τα Εξπρές δρομολόγια στους ναυτεργάτες των ανωτέρω πλοίων και το υπουργείο, οι υπηρεσίες του, οι λιμενικές αρχές, να μην προχωρήσουν σε καμία απόλυση ναυτεργάτη στα ανωτέρω πλοία, αν δεν έχει εξοφληθεί πλήρως με βάση τη ΣΣΕ.

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Τιμάμε την Πρωτομαγιά στους δρόμους του αγώνα

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΟΛΟΙ...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Κ. Μακεδονίας: Ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα στη Σίδνο

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ Μετά τα «εργατικά ατυχήματα»...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 1η Μαΐου – 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ 7ΩΡΟ- ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ- 35ΩΡΟ! ΥΠΟΓΡΑΦΗ ...