ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή της ΣΣΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνεχίζεται η μη καταβολή της της προβλεπόμενης αμοιβής με βάση τη ΣΣΕ Ακτοπλοϊας για τα EΞΠΡΕΣ δρομολόγια, που πραγματοποιήθηκαν τη θερινή περίοδο και συγκεκριμένα στους ναυτεργάτες των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων «FESTOS PALACE», «KNOSOS PALACE» της ναυτιλιακής εταιρείας «ΜΙΝΟΑΝ LINES» και στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία «BLUE GALAXY», «BLUE HORIZON» της ναυτιλιακής εταιρείας «BLUE STAR FERRIES».

Ενώ από την 1η Νοέμβρη μπαίνει σε εφαρμογή για άλλη μια χρονιά ο αντεργατικός ν.4150/2013 και το άρθρο 29, που μειώνει τις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, εντατικοποιεί την εργασία, υπονομεύει την ασφάλεια της ζωής των ναυτεργατών, των επιβατών.

Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή της ΣΣΕ για τα Εξπρές δρομολόγια στους ναυτεργάτες των ανωτέρω πλοίων και το υπουργείο, οι υπηρεσίες του, οι λιμενικές αρχές, να μην προχωρήσουν σε καμία απόλυση ναυτεργάτη στα ανωτέρω πλοία, αν δεν έχει εξοφληθεί πλήρως με βάση τη ΣΣΕ.

 

Περισσότερα

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων: Καταγγελία για την σύμβαση με ιδιώτη στην καθαριότητα

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Στις 22/7/26 στο Δημ. Συμβούλιο του Δήμου μας κατατέθηκε μια ώρα πριν ...

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Χορήγηση των προβλεπόμενων καλοκαιρινών αδειών σε όλους τους συναδέλφους

Καταγγέλλουμε τα άθλια περιστατικά που έχουν γνωστοποιηθεί στο Σωματείο μας: Για εταιρείες και γραφεία...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Με συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρετάμε τον Τάσο Γιαννέζο

Με συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρετάμε τον Τάσο Γιαννέζο, συνταξιούχο οικοδόμο και αγωνιστή του συνδικαλιστικού ...