ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια και την προστασία των ναυτεργατών.

Δημοσιεύτηκε στις

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, έγκαιρα από την εκδήλωση της πανδημίας του Covid – 19, είχαν αναδείξει την αναγκαιότητα για άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια και την προστασία των ναυτεργατών.

Με αφορμή την σύγκλιση της Ε.Ε της ΠΝΟ για την Πέμπτη 23 Ιούλη, επαναδιατυπώνουμε τις θέσεις μας, για το οξυμμένο πρόβλημα του επαναπατρισμού των ναυτεργατών και την καταβολή επιδομάτων των ανέργων.

Σε τραγική κατάσταση έχουν περιέλθει και οι χιλιάδες ναυτεργάτες, που βρίσκονται σε πολύμηνη ανεργία λόγω των μη αντικαταστάσεων, με τους ελάχιστους να παίρνουν το επίδομα ανεργίας των 350 ευρώ!!!

Επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας οι εφοπλιστές, οι κυβερνήσεις κρατών, διεθνείς οργανισμοί να αναλάβουν εδώ και τώρα τις ευθύνες τους, να παρθούν όλα τα απαραίτητα και ασφαλή μέτρα σε συγκεκριμένα λιμάνια ανά τον κόσμο, με ξενοδοχεία και αεροπλάνα, διασφαλίζοντας τον άμεσο επαναπατρισμό των ναυτεργατών.

Για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας η πρόταση μας είναι το επίδομα να είναι 600 ευρώ, για όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις.

Για την εκφυλιστική κατάσταση που συνεχίζεται στη ΠΝΟ από τον Δεκέμβρη του 2019 και υπηρετεί τους εφοπλιστές, την κυβέρνηση της ΝΔ για να ενταθεί η επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, έχει ο Γ.Γ και τα υπόλοιπα 10 ναυτεργατικά σωματεία. Συνεχίζουν να αρνούνται την πρόταση των σωματείων μας, να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα των αρχαιρεσιών, για την νομιμοποίηση των αντιπροσώπων τους, που συμμετέχουν στα όργανα της Ομοσπονδίας.

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Τιμάμε την Πρωτομαγιά στους δρόμους του αγώνα

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΟΛΟΙ...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Κ. Μακεδονίας: Ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα στη Σίδνο

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ Μετά τα «εργατικά ατυχήματα»...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 1η Μαΐου – 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ 7ΩΡΟ- ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ- 35ΩΡΟ! ΥΠΟΓΡΑΦΗ ...