ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Άμεσα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας με επαρκείς οργανικές συνθέσεις

0

Συνεχίζεται ακόμα πιο  οξυμένα η τραγική  κατάσταση  με την εξέλιξη της πανδημίας. Είναι αλλεπάλληλες οι καταγγελίες με πολλαπλά κρούσματα σε καράβια της ακτοπλοΐας, που σε πολλές περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι να νοσεί ακόμα και το μισό πλήρωμα ανά πλοίο.

 Αυτή η κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο μας δεν είναι ξεκομμένη με την γενικότερη, όπου καθημερινά χιλιάδες κρούσματα επιβεβαιώνονται, με τον συνολικό τραγικό απολογισμό των 22.200 θανάτων.

Στους χώρους των πλοίων, οι ναυτεργάτες εργάζονται, σιτίζονται, αναπαύονται, ενώ έρχονται σε επαφή και με χιλιάδες επιβάτες.  Επομένως  αντικειμενικά βρισκόμαστε σε χώρους υψηλού υγειονομικού κινδύνου,  πόσο μάλλον σε περίοδο πανδημίας. 

Η κυβέρνηση και το υπουργείο ναυτιλία, με προμετωπίδα της προπαγανδιστικής εκστρατείας την ατομική ευθύνη, δεν αναλαμβάνει τις πολιτικές ευθύνες,  αφού κανένα  ουσιαστικό μέτρο δεν λαμβάνει για την προστασία της υγείας, ενώ ακόμα και αυτά τα υγειονομικά πρωτοκόλλα στην πραγματικότητα είναι πρωτόκολλά υπερ-μετάδοσης.

Ο τακτικός έλεγχος των συναδέλφων για τον covid, δεν μπορεί να διαχωρίζεται σε εμβολιαζόμενους ή μη, πόσο μάλλον να είναι με την επιβολή της τιμωρίας  για αυτούς που δεν έχουν πειστεί να κάνουν εμβόλιο. Ο έλεγχος να γίνεται για όλους για να εξασφαλίζεται η πρόληψη και η ιχνηλάτηση. 

Η μη ασφαλής υγειονομική επιτήρηση, με την ιχνηλάτηση κρουσμάτων στους χώρους εργασίας, αφήνει εκτεθειμένους τους ναυτεργάτες, τις οικογένειας τους και τους επιβάτες, στις υγειονομικές συνέπειες. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Άμεσα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας με επαρκείς οργανικές συνθέσεις
  • Δωρεάν τεστ για όλους τους ναυτεργάτες με αποκλειστική οικονομική ευθύνη των ναυτιλιακών εταιρειών και του υπουργείου ναυτιλίας
  • Επαρκή εξοπλισμό (μάσκες, αντισηπτικά κ.ά.) για την προστασία.
  • Τακτική απολύμανση όλων των πλοίων.

Καταγγέλλουμε την εγκληματική στάση της κυβέρνησης να καταργήσει τις εφημερίες στο Παίδων Πεντέλης και καλούμε όλους τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους στο συλλαλητήριο του ΕΚΠ το Σάββατο  22 Γενάρη στις 12:30 στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.