ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ : Καταγγελία του Σωματείου Ναυτεργατών Καβάλας για τη διαμονή πληρωμάτων σε πλοία

Δημοσιεύτηκε στις

Από καταγγελία την οποία επισυνάπτουμε και λάβαμε από το σωματείο «Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν.Καβάλας», γίνεται αναφορά για την επικίνδυνη κατάσταση που υπάρχει με την διαμονή πληρωμάτων σε πλοία, που δεν διαθέτουν χώρους ενδιαίτησης, είναι χωρίς παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης.

Παρά τους ελέγχους που έχουν γίνει συνεχίζεται προκλητικά και σε βάρος της ασφάλειας της ζωής των ναυτεργατών αυτές οι συνθήκες.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας, για την επίλυση του προβλήματος της ασφαλούς διαμονής των ναυτεργατών.

ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ                                              ΑΡ. ΠΡ ….11/09-12-2022

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ  Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων μας, στην πορθμειακή  γραμμή Θάσου –Κεραμωτής, όπως είχαμε επισημάνει σαν Σωματείο σε παλαιότερες καταγγελίες που είχαμε κάνει, εξακολουθεί να υφίσταται η απαράδεκτη κατάσταση διαμονής των πληρωμάτων στα πλοία της γραμμής, εντός των καραβιών χωρίς να υπάρχουν κατάλληλες προδιαγραφές ενδιαίτησης σε αυτά, με αποτέλεσμα οι Ναυτικοί να διανυκτερεύουν σε άθλιες συνθήκες, μη παρέχοντας τους τα προβλεπόμενα όπως (Ρεύμα, Νερό και Θέρμανση).

Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς ,την επίλυση του ζητήματος αυτού που απασχολεί εδώ και χρόνια την πορθμειακή γραμμή.   

Περισσότερα

Σωματείο Οικοδόμων Ελασσόνας: Να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας καταγγέλλει την κυβέρνηση για την πρωτάκουστη ενέργεια που...

Συνδικάτο ΙΓΜΕ: Ο Υπ. Ενέργειας ανέβαλε τη συνάντηση με το Συνδικάτο

Η σημερινή συνάντηση του ΔΣ Συνδικάτου με τον Υπουργό ΠΕΝ αναβλήθηκε ξανά από το...

Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Τρικάλων: Καταγγελία για την απαράδεκτη σύλληψη του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Τρικάλων καταγγέλλει την απαράδεκτη και απρόκλητη σύλληψη...