ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ : Καταγγελία του Σωματείου Ναυτεργατών Καβάλας για τη διαμονή πληρωμάτων σε πλοία

Δημοσιεύτηκε στις

Από καταγγελία την οποία επισυνάπτουμε και λάβαμε από το σωματείο «Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν.Καβάλας», γίνεται αναφορά για την επικίνδυνη κατάσταση που υπάρχει με την διαμονή πληρωμάτων σε πλοία, που δεν διαθέτουν χώρους ενδιαίτησης, είναι χωρίς παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης.

Παρά τους ελέγχους που έχουν γίνει συνεχίζεται προκλητικά και σε βάρος της ασφάλειας της ζωής των ναυτεργατών αυτές οι συνθήκες.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας, για την επίλυση του προβλήματος της ασφαλούς διαμονής των ναυτεργατών.

ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ                                              ΑΡ. ΠΡ ….11/09-12-2022

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ  Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων μας, στην πορθμειακή  γραμμή Θάσου –Κεραμωτής, όπως είχαμε επισημάνει σαν Σωματείο σε παλαιότερες καταγγελίες που είχαμε κάνει, εξακολουθεί να υφίσταται η απαράδεκτη κατάσταση διαμονής των πληρωμάτων στα πλοία της γραμμής, εντός των καραβιών χωρίς να υπάρχουν κατάλληλες προδιαγραφές ενδιαίτησης σε αυτά, με αποτέλεσμα οι Ναυτικοί να διανυκτερεύουν σε άθλιες συνθήκες, μη παρέχοντας τους τα προβλεπόμενα όπως (Ρεύμα, Νερό και Θέρμανση).

Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς ,την επίλυση του ζητήματος αυτού που απασχολεί εδώ και χρόνια την πορθμειακή γραμμή.   

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Για την παρέμβαση του Σωματείου στο Pet Supermarket στο Αιγάλεω

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στο κατάστημα Pet Supermarket στο Αιγάλεω, την...

ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Τρεις νεκροί ναυτεργάτες στον Περσικό Κόλπο

Στον Περσικό Κόλπο, σκοτώνεται άμαχος πληθυσμός και οι ναυτεργάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στο «μάτι...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Βοιωτίας: Για την επίθεση από τραμπούκους στην διεξαγωγή των εκλογών του Συνδικάτου

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Ως κλαδικό συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Βοιωτίας καταγγέλλουμε την επίθεση που...