ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Για τη Συλλογική Σύμβαση ΠΝΟ-Πλοιοκτητών Πορθμείων

Δημοσιεύτηκε στις

Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΠΝΟ προχώρησε σε συμφωνία για την ανανέωση της ΣΣΕ για το 2019 με την  Ένωση Πλοιοκτητών Πορθμείων, με την ίδια αύξηση του 2% όπως στην επιβατηγό ναυτιλία, υπονομεύοντας τις πραγματικές ανάγκες των ναυτεργατών, από την επίθεση που έχουν δεχτεί στο σύνολο των δικαιωμάτων τους, από εφοπλιστές και τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Η επιθετικότητα των εφοπλιστών θα ενταθεί σε  όλες τις κατηγορίες καραβιών, οπλίζεται από την αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει και η κυβέρνηση της ΝΔ, με την στήριξη του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Στις κατευθύνσεις τους η διεύρυνση της ανασφάλιστης εργασίας, η μη εφαρμογή ΣΣΕ – κοινωνικής ασφάλισης για όλους τους ναυτεργάτες, οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις με την εντατικοποίηση της δουλειάς, η ανεργία, το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, η υπονόμευση ακόμα και της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων με οργάνωση και αγώνα να δυναμώσουμε την ταξική πάλη στα καράβια, παντού, να υπερασπίσουμε τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων, με την ανάπτυξη πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Για το εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο ΒΙΟΛΑΝΤΑ στα Τρίκαλα

Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Φθιώτιδας: 3 Φλεβάρη Δίνουμε απεργιακή απάντηση για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΒΙΟΛΑΝΤΑ» ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ Δίνουμε απεργιακή απάντηση για να υπερασπιστούμε...

Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας: Να αποδοθούν όλες οι ευθύνες κράτους, κυβέρνησης και εργοδοσίας για το έγκλημα

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Όλοι στην Πανελλαδική Απεργία της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων...