Απεργιακή Συγκέντρωση 10:30 π.μ. στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου
ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ!
Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την 1η Μάη, σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων και στους εορτασμούς της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2026.
140 χρόνια πριν, η Πρωτομαγιά με τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου, αποτέλεσε μέρα ορόσημο για την παγκόσμια εργατική τάξη, για να κατακτήσει 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες μόρφωση, 8 ώρες ανάπαυση.
Δεν ξεχνάμε την Πρωτομαγιά του 1944 με τους 200 εκτελεσθέντες κομμουνιστές, από τους φασίστες Γερμανούς στην Καισαριανή. Τις αιματοβαμμένες Πρωτομαγιές με τους 11 δολοφονημένους εργάτες στο Πασαλιμάνι το 1923 και του 1936 στη Θεσσαλονίκη. Τον πρώτο εορτασμό στην Αθήνας το 1894. Πρωτομαγιές που σημάδεψαν την ανάπτυξη της ταξικής πάλης και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης.
Την 1η Μάη επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας, καθορίζουμε στόχους, για να δυναμώσει ο αγώνας, για την προστασία και ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.
Περνάμε στην αντεπίθεση, ενάντια στους εφοπλιστές, που με τις πλάτες της κυβέρνησης, στέλνουν τους ναυτεργάτες στις εμπόλεμες περιοχές, υποχρεώνοντάς τους να υπογράψουν «οικειοθελώς» τα θανατόχαρτά τους, για να αβγατίζουν τα κέρδη τους. Ενάντια στις συνθήκες γαλέρας, που επιδιώκουν να επιβάλλουν σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με τη συμβολή των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.
Με παρακαταθήκη τις ιστορικές απεργίες μας στις 6 Φλεβάρη και 5 Μάρτη, με μπούσουλα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας, όλου του προηγούμενου διαστήματος και αξιοποιώντας την πείρα από 700 και πλέον συνδικαλιστικές οργανώσεις, στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 4 Απρίλη, συνεχίζουμε τον οργανωμένο, μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα.
Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ
140 χρόνια μετά την πρώτη αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά, οι εργάτες μπορούν και πρέπει να βάλουν τη σφραγίδα τους μέσα από οργανωμένους αγώνες. Η πάλη για το οχτάωρο, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές είναι δεμένη με τον συνολικό αγώνα ενάντια σε ένα σάπιο σύστημα, που γεννά φτώχεια, ανεργία, εκμετάλλευση και πολέμους.
Καλούμε τους ναυτεργάτες να τιμήσουμε τις θυσίες και τους αγώνες για την κατάκτηση των δικαιωμάτων μας, με δυναμικό παρών την 1η Μάη, στους καταπέλτες των πλοίων και στις απεργιακές συγκεντρώσεις όπου καλούν τα σωματεία στα κατά τόπους λιμάνια της χώρας.
Με αγωνιστική αισιοδοξία στο δίκιο, τους αγώνες και την ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης, για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της διεκδίκησης του πλούτου που παράγει, η 1η Μάη να αποτελέσει σταθμό για τη συμμετοχή και μαζικοποίηση των σωματείων, να δυναμώσει η ταξική πάλη και η αλληλεγγύη, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.
Συμμετέχουμε μαζικά στις 10:30 π.μ., στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά και στην πορεία στο μνημείο Πεσόντων Εργατών στο Πασαλιμάνι, που θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων από σωματεία και φορείς της περιοχής..
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ!
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Παρασκευή 1η Μάη στις 05:30 π.μ., στον Ηλεκτρικό (πλοία BLUE STAR)

