ΠΕΜΕΝ – Για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών

Δημοσιεύτηκε στις

Καμία δέσμευση του υπουργού Ναυτιλίας δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, για την επίλυση του οξυμμένου προβλήματος σε ελλείψεις εκπαιδευτικών του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών, αλλά και συνολικά στην ναυτική εκπαίδευση.

Από τις 5 Σεπτέμβρη μέρα έναρξης της εκπαιδευτικής περιόδου 2022 – 2023 των κύκλων σπουδών για Α’ και Β’ Μηχανικούς, δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη εκπαιδευτικού.

Ο νέος κύκλος σπουδών για Α’ Μηχανικούς που είχε έναρξη   σήμερα 6 Οκτώβρη δεν πραγματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα τις μεγάλες δυσκολίες στον επαγγελματικό και οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων.

Στους κύκλους των Β’ Μηχανικών γίνονται και απογευματινά μαθήματα για να μπορέσει το μειωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό να καλύψει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Αντίστοιχα προβλήματα με ελλείψεις καθηγητών αντιμετωπίζουν και οι ΑΕΝ, οι οποίες ξεκίνησαν την νέα εκπαιδευτική περίοδο στις 3 Οκτώβρη, με μεγάλα κενά στα μαθήματα.

Απαιτούμε ο υπουργός Ναυτιλίας να αναλάβει τις ευθύνες του, για την άμεση πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης. Άμεσα να πραγματοποιηθεί η έναρξη μαθημάτων για τους Α’ Μηχανικούς στο ΚΕΣΕΝ.

Καλούμε τους μετεκπαιδευόμενους σε ΚΕΣΕΝ, τους σπουδαστές των ΑΕΝ και τους σπουδαστικούς συλλόγους τους, να συντονίσουμε τη δράση μας, να διεκδικήσουμε Αποκλειστικά – Δημόσια – Δωρεάν – Ανώτατη Ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Περισσότερα

Κλαδικό Συνδικάτο Εργατ/λων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημ. Τροφίμων Περιφ. Ενότητας Μαγνησίας- Σποράδων: Για ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η νέα εργοδοσία στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εφαρμόζει στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης μια πολιτική κοινωνικής...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας : Περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου

Για την δημόσια συζήτηση περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου στο «Ιπποκράτειο»...

Ψήφισμα Σωματείων Κλάδου Τροφίμων για τις απολύσεις στην εταιρεία AVRAMAR

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που επιχειρεί...