ΠΕΜΕΝ – Για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών

Δημοσιεύτηκε στις

Καμία δέσμευση του υπουργού Ναυτιλίας δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, για την επίλυση του οξυμμένου προβλήματος σε ελλείψεις εκπαιδευτικών του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών, αλλά και συνολικά στην ναυτική εκπαίδευση.

Από τις 5 Σεπτέμβρη μέρα έναρξης της εκπαιδευτικής περιόδου 2022 – 2023 των κύκλων σπουδών για Α’ και Β’ Μηχανικούς, δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη εκπαιδευτικού.

Ο νέος κύκλος σπουδών για Α’ Μηχανικούς που είχε έναρξη   σήμερα 6 Οκτώβρη δεν πραγματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα τις μεγάλες δυσκολίες στον επαγγελματικό και οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων.

Στους κύκλους των Β’ Μηχανικών γίνονται και απογευματινά μαθήματα για να μπορέσει το μειωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό να καλύψει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Αντίστοιχα προβλήματα με ελλείψεις καθηγητών αντιμετωπίζουν και οι ΑΕΝ, οι οποίες ξεκίνησαν την νέα εκπαιδευτική περίοδο στις 3 Οκτώβρη, με μεγάλα κενά στα μαθήματα.

Απαιτούμε ο υπουργός Ναυτιλίας να αναλάβει τις ευθύνες του, για την άμεση πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης. Άμεσα να πραγματοποιηθεί η έναρξη μαθημάτων για τους Α’ Μηχανικούς στο ΚΕΣΕΝ.

Καλούμε τους μετεκπαιδευόμενους σε ΚΕΣΕΝ, τους σπουδαστές των ΑΕΝ και τους σπουδαστικούς συλλόγους τους, να συντονίσουμε τη δράση μας, να διεκδικήσουμε Αποκλειστικά – Δημόσια – Δωρεάν – Ανώτατη Ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Άρτας: Ψήφισμα του 35ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου για τους αγρότες

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας στηρίζει σταθερά το μεγάλο αγώνα των χιλιάδων βιοπαλαιστών αγροτών, κτηνοτρόφων,...

Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αττικής: Κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα μπροστά στην εξαγορά του Κρητικού από το Μασούτη

Καμία σκέψη για απολύσεις προσωπικού – βλαπτική μεταβολή των συμβάσεων Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας!  Συναδέλφισσες-φοι...

Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμου Φυλής: Απαιτούμε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Καραϊβική

Το ΔΣ της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμου Φυλής καταδικάζει τη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ...