Παρέμβαση Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής για την προστασία των εργαζομένων ενάντια στην κακοκαιρία

0

Από το πρωί είναι δεκάδες οι καταγγελίες στο Συνδικάτο μας από συναδέλφους που δουλεύουν  σε ακραίες καιρικές συνθήκες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στους χώρους εργασίας, ακόμα και μέσα στα χιόνια. 

Μπροστά στην κακοκαιρία και το χιονιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρωινές ώρες κι αφού εργοδοσία και κυβέρνηση επιδεικνύουν πρωτοφανή αδιαφορία, το Συνδικάτο μας με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, αποφάσισε την διακοπή όλων των εργασιών σε όλες τις Ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες και  στις Επιχειρήσεις του Μετάλλου της Αττικής, από σήμερα Δευτέρα 24/01/22 στις 10:00πμ μέχρι την Τετάρτη 26/01/22 στις 6:00πμ.

Απαιτούμε  την πλήρη καταβολή  των ημερομισθίων τους χωρίς καμία περικοπή (να μη χρεωθούν ως μέρες άδειας οι μέρες απουσίας από την εργασία τους λόγω της κακοκαιρίας), εφόσον η απουσία τους είναι λόγω ανωτέρας βίας εξαιτίας των ακραίων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και των επίσης επικίνδυνων συνεπειών  για την υγεία και την ασφάλεια τους.

Καλούμε έστω και αυτή την στιγμή την Κυβέρνηση η οποία έχει τεράστιες ευθύνες,  που αφήνει ακόμα μια φορά τους εργαζόμενους εκτεθειμένους και ανυπεράσπιστους,  να αποφασίσει και να εξασφαλίσει την ομαλή και ασφαλή εκκένωση όλων των εργασιακών χώρων του μετάλλου.

 Δε θα αφήσουμε κανένα εργάτη, καμία εργάτρια μόνους τους.

          Με τη στάση των μελών του Συνδικάτου μας  σε αρκετούς χώρους σήμερα σταμάτησαν οι εργασίες και οι εργαζόμενοι επιστρέψαμε στα σπίτια μας μετά από πολλές ώρες ταλαιπωρίας.

Σε αυτές τις συνθήκες μόνο η πάλη των εργατών μπορεί να επιβάλλει το δίκαιο αυτό αίτημα μας.

 Καλούμε κάθε εργαζόμενο που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο χώρο του και χρειάζεται την παρέμβαση του Συνδικάτου μας να επικοινωνήσει μαζί μας.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.