Παράσταση Διαμαρτυρίας Πέμπτη 31.10 στη Βουλή στη 1 το μεσημέρι για το Προσφυγικό

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

          Την προηγούμενη βδομάδα η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε στις επιτροπές της βουλής το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για το άσυλο. Το νομοσχέδιο αυτό όχι μόνο δεν διευκολύνει την παροχή ασύλου στους αιτούντες αλλά βάζει ταφόπλακα στην λήψη του. Μετατρέπει τους κατατρεγμένους από τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου γης, από πρόσφυγες σε «οικονομικούς μετανάστες» για να τους ξαναστείλει πίσω στις χώρες τους αδιαφορώντας για τις συνθήκες οι οποίες τους ανάγκασαν να ξεριζωθούν. Ανοίγει διάπλατα την πόρτα για γενικευμένη κράτηση τους σε κλειστά κέντρα και απέλασή τους στην χώρα από την οποία ήρθαν.

          Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική της προηγούμενης αφού παραμένουν σε ισχύ όλοι οι νόμοι και οι συνθήκες που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας. Η πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις είναι εναρμονισμένη με εκείνη της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ. Οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις εκφράζονται και στην περιοχή μας. Η ανατολική Μεσόγειος είναι ένα καζάνι που βράζει. Οι λαοί βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στη δύνη των ανταγωνισμών του μεγάλου κεφαλαίου, που δε διστάζει να αιματοκυλά αθώους για να προασπίσει τα συμφέροντά του.

Απαιτούμε:

  • Να μην ψηφιστεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για το άσυλο
  • Πλήρης σεβασμός της Συνθήκης της Γενεύης και του Διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες.
  • Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ
  • Απευθείας, ασφαλής μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής, στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ και με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από την προσφυγική τους ιδιότητα. Να λυθεί άμεσα το ζήτημα της επανένωσης οικογενειών.
  • Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά. Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και η παροχή υγείας και πρόνοιας για όλους.
  • Καμία συμμετοχή ή εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.

 

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Αττικής να καταδικάσουν το αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και να πάρουν μαζικά μέρος σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 31/10 και ώρα 1 το μεσημέρι στη Βουλή ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο.  

Περισσότερα

Πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Μαζική απεργιακή πανελλαδική συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ενάντια...

Κινητοποίηση του Συλλόγου Επιθεωρητών Ασφάλειας στην Βουλή ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την χθεσινή κινητοποίηση του Συλλόγου Επιθεωρητών Ασφάλειας στην Βουλή, ενάντια...

Σποτ για την Απεργία 1η Μάη – 10.30πμ Σύνταγμα

  Την 1η Μάη του 2026 πιάνουμε το κόκκινο νήμα που συνδέει τους αγώνες της...