Παράρτημα Ιλίου – Πετρούπολης – Αγ. Αναργύρων – Καματερού του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας: Κάλεσμα σε συγκέντρωση για τη δολοφονία 28χρονης

Δημοσιεύτηκε στις

Το Παράρτημα Ιλίου – Πετρούπολης – Αγ. Αναργύρων – Καματερού του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας καλεί τους συναδέλφους οικοδόμους να συμμετέχουν στο κάλεσμα του Πανδημοτικού Σύλλογου Γυναικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού (μέλος ΟΓΕ), σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, για την δολοφονία 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της, αργά το βράδυ της Δευτέρας, λίγα μέτρα από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων. Η γυναίκα τρομοκρατημένη πήγε  στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της ότι την παρακολουθεί, ενώ είχε καταθέσει μήνυση το 2020 για βιαιοπραγία και βιασμό.

Το Συνδικάτο μας αντιπαλεύει όλες τις οικονομικές και κοινωνικές αιτίες, τη κοινωνία της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που βρίσκονται πίσω από όλες τις μορφές βίας, πίσω από τις πιο αποκρουστικές όψεις της: την ενδοοικογενειακή βία, τα κυκλώματα trafficking και μαστροπείας, τη διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση και καταδίωξη, που φτάνουν μέχρι τη δολοφονία μιας γυναίκας.

Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα και καταγγέλλουμε την τεράστια έλλειψη δημόσιων και  δωρεάν δομών και υπηρεσιών στήριξης κακοποιημένων γυναικών και παραμελημένων παιδιών , την αστυνομική αυθαιρεσία και αδιαφορία στις σχετικές καταγγελίες των κακοποιημένων γυναικών, των μακροχρόνιων και πολυδάπανων νομικών διαδικασιών, των ελλείψεων σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες και σε εισαγγελείς για την ενδοοικογενειακή βία, της απουσίας φροντίδας από δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για τα θύματα βιασμών και σεξουαλικής βίας από μόνιμο επιστημονικό προσωπικό.

Μόνο με την οργανωμένη συλλογική δράση δημιουργούμε ασπίδα προστασίας για τη γυναικεία ισοτιμία.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...