Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών : Στις 14 Δεκέμβρη θα βρεθούμε στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήριά μας

Δημοσιεύτηκε στις

Η κοροϊδία από μεριάς κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους και το λαό, ειδικά στους συνταξιούχους, συνεχίζεται. Μετά την… τεράστια αύξηση του 2% στον κατώτερο μισθό για το 2023, διά στόματος πρωθυπουργού και πάλι, η κυβέρνηση ανακοίνωσε – εν όψει των Χριστουγέννων  την παροχή στους χαμηλοσυνταξιούχους επιδόματος 250 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι όμως δεν ξεχνάμε, πως οι «χαμηλοσυνταξιούχοι» είναι αποτέλεσμα των αντισυνταξιουχικών πολιτικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που πετσόκοψαν τις συντάξεις και τις κράτησαν στα άθλια αυτά επίπεδα φτώχειας, που δεν επιτρέπουν μια αξιοπρεπή διαβίωση για εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους μας.

Επίσης τα ψίχουλα αυτά δεν αποτελούν παροχή εκ μέρους της κυβέρνησης, αλλά απόδοση μικρού μέρους από τα αναδρομικά του 11μηνου, που η ίδια κυβέρνηση αρνήθηκε να αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους, παρά την απόφαση του ΣτΕ και τη δέσμευσή της. Και πάλι η κυβέρνηση μεροληπτεί, αφού αφήνει έξω και από το επίδομα αυτό, όσους έχουν εισόδημα πάνω από 600 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να ξεγελαστούμε από ελεημοσύνες. Απαιτούμε τη θεσμοθέτηση άμεσα των 13ης και 14ης συντάξεων, την απόδοση του 0,5% του ΑΕΠ στους συνταξιούχους. Στις 14 Δεκέμβρη θα βρεθούμε στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήριά μας, θα διαδηλώσουμε τα αιτήματά μας, θα διεκδικήσουμε από τον πρωθυπουργό την ικανοποίησή τους.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζ. στην Εταιρία Κτιριακές Υποδομές: Για την επιχειρούμενη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΕΚΑ με ηλεκτρονικές διαδικασίες

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αντικαταστατική «απόφαση» της ηγεσίας του ΕΚΑ, να επιχειρήσει τη...

Εργατικό Κέντρο Θήβας: Τρίτο εργατικό ατύχημα στην περιοχή μας με ένα νεκρό και δύο σοβαρά τραυματίες, μέσα σε λίγες ημέρες

Την Πέμπτη 5-2-2026 είχαμε σοβαρό εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΑΛ στα Οινόφυτα Βοιωτίας,...

Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας: Για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πανελλαδική απεργία του κλάδου

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πανελλαδική απεργία του κλάδου, καθώς και τα...