Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών: Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Συγγρού 41) στις 6 μμ.

Δημοσιεύτηκε στις

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι η ζωή του απλού λαού, της νεολαίας βρίσκεται στο περιθώριο του ενδιαφέροντος των κυβερνήσεων της «πράσινης ανάπτυξης», του «ψηφιακού κράτους», ενώ η κερδοφορία των μονοπωλίων στην πρώτη γραμμή. Το δυστύχημα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, το έγκλημα της απώλειας δεκάδων νέων κύρια ανθρώπων ήταν προδιαγεγραμμένο. Το μαρτυρούν τα στοιχεία, που τώρα έρχονται στο φως. Που καταδείχνουν πως κυβερνήσεις και εταιρίες, που διαχειρίζονται τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, αγνοούσαν τελείως τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων, τις αγωνιστικές διεκδικήσεις μέτρων σωστής λειτουργίας του δικτύου, για την προστασία εργαζομένων και επιβατών.

Σήμερα «αναλαμβάνουν ευθύνες», «παραιτούνται», υπόσχονται πως «θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους»!!! Κι αυτό είναι να στέλνουν τα ΜΑΤ να χτυπούν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο έγκλημα!!

«Δεν θα τη βγάλουν όμως καθαρή»… Ο λαός, η νεολαία δεν θα ξεχάσουμε. Όπως δεν ξεχνάμε το Μάτι, την Εύβοια, τη Μάντρα. Και οι ευθύνες θα αποδοθούν από εμάς. Σ’ αυτούς που κυβερνούν όλα τα χρόνια της υποβάθμισης, της υποστελέχωσης, της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων. Στους «δεξιούς» και «αριστερούς» κυβερνήτες.

Κι αναρωτιόμαστε. Τα τρένα που θα κουβαλούν τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς στη Βουλγαρία και Ουκρανία, θα διαθέτουν τα σύγχρονα τεχνικά συστήματα προστασίας από τέτοια ατυχήματα; Είμαστε σίγουροι πως ναι.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που οργανώνουν τα συνδικάτα σήμερα, Πέμπτη, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Συγγρού 41).στις 6 μμ.

 

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να δοθεί άμεσα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στα σχολεία του Πειραιά που είναι εξεταστικά (και βαθμολογικά) κέντρα

Να δοθεί άμεσα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το Δήμο Πειραιά στα σχολεία (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ)...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Απάντηση στις συκοφαντίες που διακινούν ΔΙΚΤΥΟ-ΔΗΣΥ

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης!» Τις τελευταίες ώρες οι παρατάξεις του ΔΙΚΤΥΟΥ...

Πανελλαδικό Συντονιστικό Συλλόγων Οικοτρόφων: Οι οικότροφοι φοιτητές ζητάμε αναβάθμιση των εστιών μας

Οι οικότροφοι φοιτητές ζητάμε αναβάθμιση των εστιών μας! Όχι στην καταστολή και τη συκοφάντηση των...