Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ-Τραπεζών: Για φοιτητικές κινητοποιήσεις

Δημοσιεύτηκε στις

Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση στους φοιτητές και στους εργαζόμενους για την πάλη τους ενάντια στην επιχείρηση της κυβέρνησης να επιβάλλει την αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια, την τρομοκράτηση του φοιτητικού κινήματος, την υπονόμευση της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων και καθηγητών στα πανεπιστήμια. Να επιβάλει το πανεπιστήμιο- επιχείρηση, όπου θα αλωνίζουν οι επιχειρήσεις, το ΝΑΤΟ, τα διάφορα ιδρύματα των ξένων πρεσβειών και κρατών, θα αγοράζουν τσάμπα την έρευνα και μελέτη των ιδρυμάτων, καθηγητών και φοιτητών.

Είμαστε στο πλευρό τους στον αγώνα για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους για τις σπουδές τους και την επαγγελματική προοπτική τους.

Τα πανεπιστήμια δεν είναι χώροι διάπραξης ποινικών αδικημάτων από τους φοιτητές και εργαζόμενους. Οι διάφορες ομάδες οργανωμένων προβοκατόρων που δίνουν δικαιολογίες στην κυβέρνηση για την προσπάθεια επιβολής του κατάπτυστου νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, έχουν αποκαλυφθεί για τον βρώμικο ρόλο τους.

Από τα πανεπιστήμια και τους φοιτητές δεν λείπει η αστυνομία αλλά οι φοιτητικές εστίες, η δωρεάν στέγαση και σίτιση. Λείπουν οι βιβλιοθήκες, τα δωρεάν βιβλία και συγγράμματα. Λείπουν τα ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών, οι καθηγητές, τα εργαστήρια, η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους με τα πτυχία. Λείπουν τα εκατομμύρια, που η κυβέρνηση θα σπαταλά κάθε χρόνο για την αστυνομία, αλλά όχι για τις ανάγκες των φοιτητών. Και σε κάθε περίπτωση η χώρα δεν θα μεταβληθεί σε μια πλήρως αστυνομοκρατούμενη επαρχία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, το εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν θα υποταχθούν στα γενικότερα σχέδια της πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών.

 

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά...