Πανελλήνιος Σύλλογ. Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών : Απαιτούμε την απόδοση όλων των αναδρομικών σε όλους τους δικαιούχους

Δημοσιεύτηκε στις

Προκαλώντας για άλλη μια φορά εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους η κυβέρνηση αρνείται να αποδώσει τα δικαιούμενα αναδρομικά των κλεμμένων δώρων και επιδομάτων άδειας των  συντάξεων σε όλους τους δικαιούχους, κλοπή που ο νόμος Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επισφράγισε οριστικά.

Επαναλαμβάνοντας την επιχείρηση εξαπάτησης των συνταξιούχων, όπως το 2020, η κυβέρνηση, κρυπτόμενη πίσω από την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και τη μόνιμη πλέον δικαιολογία περί «δημοσιονομικών αντοχών», επανέρχεται και αποφασίζει να αποδώσει τα αναδρομικά δώρων και επιδομάτων αδείας κύριων και επικουρικών συντάξεων του 11μηνου 6/2015 έως 5/2016, μόνο σε όσους προσέφυγαν στα δικαστήρια μέχρι 31.7.2020 (ψήφιση ν. 4714/2020- περίπου 350.000), όταν οι δικαιούχοι υπερβαίνουν τα δύο εκατ/ρια. Όμως με την προϋπόθεση πως οι δικαστικές προσφυγές θα δικαιωθούν στα δικαστήρια! Διαδικασίες που για δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους μπορεί να σέρνονται για μερικά ακόμα χρόνια!!

Μάλιστα το ΣτΕ νομιμοποιεί την επιλογή της κυβέρνησης να δώσει τα αναδρομικά μόνο των κύριων συντάξεων, επιλογή που προσέκρουε και παραβίαζε την προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ για απόδοση όλων των παρακρατηθέντων του 11μηνου. Όταν μάλιστα η ίδια αυτή κυβέρνηση, στις συναντήσεις με αντιπροσωπείες της ΣΕΑ, επίσημα δεσμευόταν πως με πολιτική απόφαση θα τα αποδώσει όλα σε όλους και καλούσε τους συνταξιούχους να απέχουν από δικαστικές προσφυγές!!

Επιβεβαιώνεται και πάλι η θέση του αγωνιστικού συνταξιουχικού κινήματος πως οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, όταν πρόκειται να ικανοποιήσουν λαϊκά αιτήματα, βρίσκουν σωρό δικαιολογίες για να μην το κάνουν, αλλά όταν αφορά στα συμφέροντα των μεγαλοκαπιταλιστών, τότε οι δικαιολογίες επιστρατεύονται ακριβώς για να τους δοθούν όλα.

Η κυβέρνηση είναι έκθετη στα μάτια χιλιάδων συνταξιούχων, που δεν πρόκειται να ξεχάσουν αυτή την προκλητική και άδικη συμπεριφορά.

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική μεθόδευση και απαιτούμε την απόδοση όλων των αναδρομικών σε όλους τους δικαιούχους, ανεξάρτητα από δικαστικές αποφάσεις.

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Οι ναυτεργάτες απεργούν στις 3 Ιούλη για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής

ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

Φτάνει πια! Δεν θα παίζουμε τις ζωές μας κορώνα-γράμματα! Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Απόλυση μάνας παιδιών με αναπηρία από το Γενικό Κρατικό

Απέλυσαν για μία ακόμη φορά καθαρίστρια μάνα δυο παιδιών με βαριά αναπηρία την ΑΚ...