Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Παν-Κινητοποίηση των Σωματείων στο χώρο του Πολιτισμού

0
image_pdfimage_print

Την Πέμπτη 15 Απρίλη στις 11 π.μ., Σωματεία που εκπροσωπούν εργαζόμενους στο χώρο του Πολιτισμού θα συγκεντρωθούμε κάτω από το Υπουργείο Πολιτισμού  (Μπουμπουλίνας 20).

Η Κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν απαντά στα αιτήματα του Σωματείου μας για το τι θα γίνει με το άνοιγμα των χώρων δουλειάς μας και της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, αλλά και για το καυτό ζήτημα της εξασφάλισης της επιβίωσης όλων μας.

Γνωρίζουμε ότι ακόμα και να ανοίξει η εργασία μας κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, πολλοί λίγοι εργαζόμενοι θα βρουν ένα μεροκάματο και αυτό αρκετά πιο χαμηλό συγκριτικά με πριν την πανδημία. Ήδη η εικόνα που έχουμε επιβεβαιώνει τους εκβιασμούς που θα ασκήσει η εργοδοσία. Συγκεκριμένα γίνεται μία γενικευμένη προσπάθεια παραχώρησης χωρίς αμοιβή της ψηφιακής εγγραφής και της εκμετάλλευσής της.

Αντίστοιχα για το καλοκαίρι καλούνται συνάδελφοι να ξεκινήσουν πρόβες και προετοιμασίες χωρίς αμοιβή με την υπόσχεση κάποιων παραστάσεων που πιθανόν και να μην γίνουν για υγειονομικούς λόγους.

Μπροστά σε όλα αυτά η Κυβέρνηση κάνει ότι δε βλέπει και δε καταλαβαίνει, ενώ συγχρόνως προετοιμάζει τη περικοπή ακόμη κι αυτής της χαμηλής επιδότησης που έδινε. Παράδειγμα αποτελεί η κίνησή της να κόψει αρκετούς συναδέλφους που ήδη έπαιρναν την επιδότηση του Μητρώου και να ανακοινώσει τη συνέχιση της επιδότησης για όσους απέμειναν, μόνο για το μήνα Μάρτη, χωρίς να αναφέρει πότε θα γίνει αυτό.

Ότι έχουμε καταφέρει για την εξασφάλιση της επιβίωσής μας το έχουμε πετύχει με τη συσπείρωση στο Σωματείο μας και τις μαζικές κινητοποιήσεις που οργανώσαμε εδώ κι ένα χρόνο. Συνεχίζουμε πιο δυνατοί σ’ αυτό το δρόμο και συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση της Πέμπτης που θα καταλήξει στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας συγκεκριμένες απαντήσεις στα παραπάνω.

Τέλος θυμίζουμε τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας στις 25 Απρίλη (Κυριακή των Βαΐων) στις 3 μ.μ. στο Πεδίο Άρεως.

 

Αναγκαία η συμμετοχή όλων μας

για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε συλλογικά τα επόμενα βήματά μας.

 

 

Συνεχίζουμε αγωνιστικά

Share.

Comments are closed.